4. HNL: Radnik pokorio Krapinu

Autor i foto:: Vedran Tolić 4/27/2010 8:40

Lakše od očekivanog sesvetski Radnik, lider prvenstva, prošao je kroz Krapinu. Nogometaši Zagorca, predvođeni trenerom Domagojem Kosićem, nisu pronašli pravi način kako zaustaviti šljakere. Prvo poluvrijeme je ponudilo nogometnu uspavanku, ali se u nastavku susreta situacija promijenila. Pogocima Salatovića i Ačkara prvoplasirana momčad kući se vratila slaveći. Domaćin je pred kraj susreta mogao smanjiti rezultat, ali napadači nisu bili u dovoljnoj mjeri koncentri-.-Vedran Tolić-.- Detalj s utakmice Tekstilac vs. Inkoprani. Bodovna prednost u odnosu na drugoplasirano Trnje iznosi 13 bodova, a do kraja je ostalo još sedam prvenstvenih kola. No, davnih dana su ostali klubovi prestali razmišljati o rušenju Radnika.

Tekstilac ponovno na pobjedničkim stazama

Iako s izostankom od četiri igrača, Tekstilac je očekivano stigao do pobjede nad Inkopom. Susret je to kojem smo svjedočili ovo kolo. Najviše zahvaljujući pogocima Barona i asistencijama Smoka, domaćin je osvojio tri boda i zadržao mjesto pri vrhu. Na samom početku susreta, u 10. minuti, Smok je lijepo odigrao za Barona koji je doveo Tekstilac do vodstva. U 16. minuti gosti prvi put opasnije prijete nakon što je Vučković ubacio s desne strane, a Smrekar udarcem glavom s 10 metara poslao loptu iznad gola. U 24. minuti Smok probija po lijevoj strani, te ubacuje loptu na prvu vratnicu, a tamo se ponovno najbolje snalazi Baron i poentira za povećanje vodstva. Tandem Smok-Baron izluđivao je gostujuću obranu. Iz slobodnog udarca u 27. minuti Vučković je s 25 metara lijepo pucao, ali je vratar Kuna još bolje reagirao i otklonio opasnost. Do kraja poluvremena je idealnu priliku za povećanje vodstva imao Baron, kada je izašao oči u oči s vratarom Družinecom, ali je slabo reagirao i upropastio prigodu. S druge strane, Lajšić je iskosa sa 20 metara snažno pucao, a lopta je prošla tik pored desne vratnice.

Nastavak je susreta ponudio ponovno bolju igru domaćina, ali se osjetilo da promjene rezultata neće biti, tako da je razina trke i prilika opala. U 55. minuti Lajšić je došao na 10 metara, ali se prije vratara Kune spriječio Legac, jedan od boljih pojedinaca, i oduzeo loptu. Zadnjih desetak minuta susreta se Gaši u dva navrata pronašao pred vratarom, ali je oba puta slabo reagirao. Domaćin je igrao upravo onoliko koliko je bilo potrebno, dok se kod gostiju vidjelo da nemaju dovoljno kvalitete za iznenađenje.

Trnje nastavilo niz

Jedan od dvaju zagrebačkih derbija igran je na igralištu Trnja. Domaći nogometaši slavili su nad Trešnjevkom i zadržali drugu poziciju na prvenstvenoj tablici. -.-Vedran Tolić-.- Detalj s utakmice 4. HNLKljučna je bila 42. minuta, kada je Siniša Jovanović udarcem iz blizine doveo Trnje do vodstva. Na kraju se pokazalo da je spomenuti pogodak bio ključan za osvajanje tri boda. Inače, susret je pomalo razočarao zbog izdanja oba sastava. Očekivao se bolji nogomet. Ipak, bez obzira na sve trener Trnja Boris Perković pamtit će samo tri osvojena boda i ostanak na drugoj poziciji.

Miroljubivo je bilo na igralištu Kustošije, gdje su Sloga i Dubrava odigrali bez pogodaka. Prvo poluvrijeme gosti su bili bolji, ali je vratar Sloge Ivan Ivić otklonio sve opasnosti i zaslužio epitet igrača utakmice. Nogometaši Ponikvi poraženi su u gostima kod Tondacha.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA SUSRETA TEKSTILCA I INKOPA

Rezultati 4. HNL, podskupina ”A”, 23. kolo:

Zagorec – Radnik Legea 0:2, Sloga Gredelj – Dubrava 0:0, Schiedel – Ogulin 2:0, Tekstilac Ravnice – Inkop 2:0, Mladost – ZET 1:0, Tondach – Ponikve 1:0, Dobra – Ilovac 1:2, Trnje – Trešnjevka 1:0.

Redoslijed 4. HNL, podskupina ”A”, 23. kolo (bodi su u zagradi):

1. Radnik Legea (57), 2. Trnje (44), 3. Tekstilac Ravnice (43), 4. ZET (40), 5. Dubrava (38), 6. Zagorec (36), 7. Ilovac (35), 8. Ponikve (32), 9. Tondach (32), 10. Sloga Gredelj (31), 11. Trešnjevka (30), 12. Schiedel (25), 13. Mladost Zabok (24), 14. Inkop (24), 15. Ogulin (24), 16. Dobra (6).