26. samoborski haiku susret ‘Darko Plažanin’

Prvi samoborski haiku susreti održani su 21. travnja 1993. godine, koje je uz pomoć Vladimira Devidea organizirao Darko Plažanin po kojemu Susreti i nose ime

Press materijal

U Gradskoj knjižnici Samobor u subotu 21. travnja 2018. godine održati će se 26. samoborski haiku susret ‘Darko Plažanin’ od 11.00 sati.

Prvi samoborski haiku susreti održani su 21. travnja 1993. godine, koje je uz pomoć Vladimira Devidea organizirao Darko Plažanin (pored mnogih drugih nagrada dobitnik nagrade Grand Prix 1990. godine u Japanu) po kojemu Susreti nakon njegove prerane smrti i nose ime.

Press materijal

Na prvim susretima sudjelovalo je šesnaestak pjesnika, među kojima i Milan Žegarac Peharnik, također jedan od osnivača Susreta. Unazad petnaestak godina na Susretima sudjeluje stotinjak pjesnika iz Hrvatske i inozemstva te ovu manifestaciju možemo smatrati jednom od značajnijih promotivnih događanja kako za grad Samobor i Zagrebačku županiju, tako i za Republiku Hrvatsku.

Voditelj i urednik prigodnog haiku zbornika je Ivo Markulin. Na ovogodišnjim 26. Susretima svoje stihove kazivat će pjesnici, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Rebeka Heaton i Leon Cvetkovski.

Press materijal