25. Državno prvenstvo u parastolnom tenisu

Titulu Državnog prvaka obranili su članovi STKI Uriho iz Zagreba osvojivši 106 bodova

Press materijal

U Svetom Martinu na Muri od 05. do 07. travnja održano je 25. DRŽAVNO PRVENSTVO U paraSTOLNOM TENISU na kojem je nastupilo 153 parastolnotenisačice i parastolnotenisača iz 19 klubova. Natjecanje je održano u sveukupno 16 kategorija  ovisno o stupnju invaliditeta za juniore i seniore.

Nakon nadmetanja titulu Državnog prvaka obranili su članovi STKI Uriho iz Zagreba osvojivši 106 bodova. Drugo mjesto pripalo je STKI Synergiji iz Samobora s 94 boda, dok su treče plasirani stolnotenisačice i stolnotenisači STKOI Uspona iz Velike Gorice s 51 bodom.

Press materijal

– Bilo je to jedno od najmasovnijih Državnih prvenstava koje je okupilo do sada največi broj klubova, a ono što me posebno raduje je nastup čak 21 juniora. Kao izbornika posebno sam zadovoljan trenutnom formom naših reprezentativki i reprezentativaca, jer su svi oni potvrdili svoju dominaciju. Za sve nas će biti izuzetno naporna godina u kojoj će mnogi od njih pokušati se plasirati na paraolimpijske igre u Tokiju. Da je tako potvrđuje da su već po završetku naše ponajbolje stolnotenisačice i osvajačice paraolimpijskog srebra iz Rio de Janera Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić otputovale na pripreme u Novi Sad. Uskoro nas očekuje Otvoreno prvenstvo Slovenije koje će po svemu sudeći biti u kvaliteti prijavljenih gotovo neslužbeno prvenstvo svijeta i tu će mnogi naši pokušati osvojiti što više bodova za podizanje rejtinga na svjetskoj tablici ponajboljih – zaključio je izbornik Emil Gubica.