18. Proizvodi hrvatskog sela u Pučkom otvorenom učilištu

Na 18. sajmu Proizvodi hrvatskog sela u Pučkom otvorenom učilištu sudjeluje više od šezdeset izlagača

FOTO I TEKST: Press materijal

Na osamnaestom sajmu Proizvodi hrvatskog sela u zagrebačkom Pučkom
otvorenom učilištu sudjeluje više od šezdeset izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Najviše ih je iz Slavonije te sjeverozapadnog dijela zemlje.

– Posebnost sajma je da ovdje možete kupiti autentične iskrene domaće proizvode koje proizvode seljačka obiteljska gospodarstva. U odabiru izlagača vodili smo se isključivo kvalitetom proizvoda, a glavni je uvjet da
sudjeluju izvorni proizvođači. Dakle, tu nema trgovaca ili prekupaca. Tako kupci mogu izravno doznati sve o sirovinama i načinu proizvodnje. Proizvodi koji se ovdje nude, napravljeni su od vrhunskih sastojaka, a način proizvodnje je isključivo tradicionalni. Takvi se proizvodi ne mogu naći na policama supermarketa. Naime, njihovi proizvođači rijetko idu po drugim sajmovima jer nemaju vremena za trgovinu. Usmjereni su na proizvodnju, pa inače prodaju na svojim gospodarstvima – kazao je Damir Kovačić, direktor Agrarnog savjetovanja, organizatora sajma.

Sajam je prije osamnaest godina utemeljen kako bi promicao prodaju tradicijskih poljoprivredno- prehrambenih proizvoda, no s vremenom je postao potvrda izvrsnosti proizvođača domaćih proizvoda.

– Hvala svim izlagačima, posebno onima iz udaljenih krajeva Hrvatske koji su došli ponuditi i predstaviti svoje proizvode Zagrepčanima. Moj je savjet kupcima da dođu i proizvodima napune hladnjake jer ovako kvalitetne i
autentične domaće proizvode neće pronaći nigdje drugdje – poručio je otvarajući sajam gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na sajmu se mogu kupiti suhomesnati proizvodi, sirevi, vina, rakije, likeri, maslinovo i bućino ulje, med, sušene smokve, kolači, rukotvorine, uskrsni ukrasi te suveniri. Sajam je otvoren do nedjelje navečer. Radno mu je vrijeme od 9 do 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.