Smijehom protiv pandemije

Stand up komičari liječe smijehom

Zbog socijalne izolacije u vrijeme pandemije ali i drugih psiholoških problema, sve više Hrvata traži pomoć stručnjaka. No, tu su i profesionalci druge strane koji građanima pomažu na jedan potpuno drugačiji način. Oni naime, liječe smijehom.

Smijeh je najbolji lijek, barem ako pitate mene i moje kolege komičare. Svatko tko se želi barem na sat, dva opustiti i maknuti misli sa problema, trebao bi raditi nešto što ga uveseljava. Ja naravno savjetujem dolazak na stand up, jer se mi trudimo izmamiti osmijeh na lice svakom pojedincu u publici i rijetko kada je netko otišao kući plačući, kroz smijeh u šali govori stand up komičar Aleks Curać Šarić.

Iako se ovim poslom Aleks bavi već više od jednog desetljeća, ovo je bilo prvi puta da nije nastupao tako dug period. Stoga je popuštanje mjera i dolazak gledatelja u publiku prihvatio objeručke.

“U međuvremenu smo radili neke stvari online ali ovaj povratak pred živu publiku, iako u manjem kapacitetu nego prije, izmamljuje najbolji osjećaj na svijetu. Za ovo živimo i jedva čekamo potpuno pune dvorane. Najviše nas vesele reakcije publike, koja je također s nestrpljenjem čekala ponovni izlazak i uživanje u šarenilu “fora”.” Nadodaje Aleks.

Iako su dobili dopuštenje za dolazak publike, epidemioloških mjera se i dalje moraju pridržavati. “U klubu u kojem smo do sada mogli ugostiti oko 180 ljudi, sada možemo primiti samo njih 60ak. Ali smatramo da umjetnost ne bi trebala biti uskraćena nikome, ali smo svjesni da su odredbe takve kakve jesu i jedino što možemo jest ih slijediti i poštivati. Najavljuju uvođenje covid potvrda pri svakom ulasku, pa ćemo nadamo se tada moći ugostiti stari broj posjetitelja.” Ističe Aleks.