1. ZGL: Klubovi na dnu ne spavaju mirno

Autor:: Vedran Tolić, Foto:: Vedran Tolić 5/22/2010 9:56

Prvak Šparta Elektra odlazi na noge Poletu u Svetu Klaru. Nakon prošlog kola, kada je riješeno pitanje prvaka, nogometaši trenera Slavena Batovanje mirno ulaze u završnicu prvenstva. Domaćin se još uvijek ne nalazi u lagodnoj situaciji, ali trener Ante Smoljan vjeruje da mogu iznenaditi favorita. Uz bučnu domaću podršku i maksimalan trud, sve je moguće.

Iako, ruku na srce, ovaj dio sezone smo gledali dosta utakmica Poleta i moramo priznati da ni u jednoj nismo bili oduševljeni igrama. S druge strane, gosti odlaze odigrati što je moguće bolje i već polagano početi ‘slagati kockice’ za 4. HNL.

Prijateljsko raspoloženje u Odranskom Obrežu

-.-Vedran Tolić-.-Mario Bilić (Polet) izbija loptuU Odranskom Obrežu će biti više nego zanimljivo, iako utakmica rezultatski nije važna. Domaćin Dinamo čeka drugoplasiranu Kustošiju. Trener Darko Janječić i njegovi nogometaši osigurali su ostanak, tak da u susret ulaze bez ikakvih očekivanja. Gosti su također osigurali drugu poziciju, ali na njihovu nesreću, ona ih ne vodi u rang ispred.

S obzirom da za oba sastava utakmica ne igra nikakvu ulogu, za očekivati je dobro izdanje. Iz Dinama ovim putem pozivaju sve zainteresirane da dođu, pogledaju utakmicu, te poslije uživaju u roštilju. Dakako, roštilj je besplatan, a na ovaj način vodstvo turopoljskog kluba želi počastiti svoje vjerne prijatelje i zahvaliti se na podršci.

Nogometaši NUR-a, najugodnijeg iznenađenja prvog dijela prvenstva, posljednjih par kola igraju neprepoznatljivo.

Ovo kolo treneru Muminu Hodžiću slijedi gostovanje kod fenjeraša Hrvatskog Leskovca. Realno gledajući, trećeplasirana momčad prvenstva ima ulogu favorita, stoga će sve osim njihove pobjede biti iznenađenje. Domaći strateg Ante Jurjević vjeruje u pobjedu i nadu u ostanak, a nakon susreta ćemo vidjet ima li taj optimizam pokriće.

Sava odlazi na teško gostovanje

Na teško gostovanje, gledajući prvenstvenu tablicu, odlazi Sava kod Sesvetskog Kraljevca. Domaćin se nalazi na sedmoj poziciji i sezonu može proglasiti uspješnom, dok Sava s 23 osvojena boda još uvijek nije sigurna u ostanak. Gostujući trener Krešimir Šamija u posljednja tri kola ubilježio je jednako toliko neodlučenih rezultata, a ponovnim osvojenim bodom ne bi nitko bio nezadovoljan.

Prečko gostuje kod Concordije, a susret za oba sastava nema rezultatski značaj. Na igralištu Jaruna će istoimeni domaćin ugostiti buzinsku Mladost. Do kraja prvenstva ostalo je još devet bodova, a već nakon ovog kola možda ćemo imati obrise kluba koji bi trebao napustiti rang.

Parovi 1. ZGL, 24. kolo:

Jarun – Mladost (B), Sesvetski Kraljevec – Sava (Z), Polet (SK) – Šparta Elektra, Hrvatski Leskovac – NUR, Concordia – Prečko, Omladinac (OS) – Ivanja Reka, Dinamo (OO) – Kustošija.