ZV objavio natječaj: Plaća veća od one direktorice

Zagrebački velesajam

Autor: Sanjin Španović 12/15/2010 14:05

U trenucima dok se cijeli Holding bori sa sindikatima da se nekako uštedi na Božićnicama, u Novom Zagrebu kriza kao da ne postoji. Dapače, u podružnici Zagrebački velesajam se raspisuju interni natječaji za radna mjesta koja bi bila plaćena i više nego što je plaća same direktorice podružnice Mirele Bartolec.

A upravo je ona potpisala taj oglas kojim se traži direktor sektora za opće i zajedničke poslove koji imao koeficijent plaće 7,2, tj. oko 21100 kuna brutto. Podsjetimo, plaće voditelja podružnice nosi koeficijent 6,7 obzirom da je Čović pozvao svoje suradnike upravo na sastanku u Velesajmu da poput Uprave i oni smanje plaću za deset posto.

Kako doznajemo od nekih sugovornika, bivši direktora sektora za opće i zajedničke poslove u Holdingu otišao je prije nekoliko godina u mirovinu. Njegovo mjesto, doduše kao vršitelj dužnosti preuzela je gospođa koja sada također ide u mirovinu, te je to radno mjesto ostalo upražnjeno.

Direktorica Velesajma: Nije to do mene, tako piše u sistematizaciji

-.--.-Faksimil internog natječaja na Velesajmu kojeg je potpisala sama direktorica PodružniceKada smo nedavno upitali direktoricu Velesajma Mirelu Bartolec o tom slučaju, ona se opravdala sistematizacijom poslova.

– Nije to do mene. Tako piše u sistematizaciji da netko ima taj koeficijent plaće i ja tu ne mogu ništa – rekla je Bartolec koji nije odgovorila na naše direktno pitanje nije li joj čudno da raspisuje natječaj za nekog svog suradnika koji bi po hijerarhiji bio ispod nje, a plaćen više od nje koja je prva i najodgovornija osoba Velesajma.

No, ovaj potez nimalo se nije svidio ljudima u Upravi Holdinga.

– Mi se borimo da krešemo troškove na sve strane, a drugi ne kuže da je kriza i misle da su u dobu kada je Velesajam bio profitabilan – negodovao nam je jedan visokopozicionirani zaposlenik direkcije Holdinga i podsjetio kako je Velesajam i lani bio u minusu, a prvo polugodište ove godine bilježi veći minus od očekivanog.

Uprava Holdinga: Poništavamo taj natječaj, to je uhljebljivanje

Osoba bliska Ivi Čoviću potvrdila nam je pak da će ovaj natječaj ipak poništiti.

– Ne dolazi u obzir ovakvo uhljebljivanje jer to je jedini logični razlog tog internog natječaja. Željelo se nekoga staviti na tu poziciju – rekao nam je naš sugovornik.