Župan Kožić donio odluku o raspisivanju natječaja

Stjepan Kožić

Autor:: M.T. 1/27/2011 10:07

Zagrebačka županija raspisat će 2 milijuna kuna vrijedan natječaj za potpore programima i projektima organizacijama civilnog društva i drugima pravnim osobama u području zdravstvene, socijalne i humanitarne djelatnosti u 2011. godini.

Regionalnoj razvojnoj agenciji Zagrebačke županije dodijelit će se gotovo 30 tisuća kuna za sudjelovanje u projektu „Certificirane profesionalne dadilje na tržištu rada Zagrebačke županije. Cilj ovog projekta je povećati zapošljavanje nezaposlenih žena na području Županije. Kroz projekt će se obrazovati 60 nezaposlenih žena s područja Zagrebačke županije za posao dadilja putem stručnih radionica, treninga te prakse u vrtićima. Inače, projekt se provodi u okviru IPA programa.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije tijekom 2011. godine vršit će monitoring kvalitete vode za piće na području županije. U tu svrhu Zagrebačka će županija izdvojiti 1.049.630,34 kuna.

Pokreće se postupak javne nabave za izradu polovne strategije „Proizvodi Zagrebačke županije“ (PZŽ). Danas se na tržištu nalazi deset visoko kvalitetnih proizvoda s dodatnom tržišnom vrijednošću koje nose oznaku PZŽ. U poslovnoj strategiji potrebno je definirati uvjete pod kojima će se izdavati oznaka PZŽ, što će se proizvoditi u portfoliu proizvoda i usluga PZŽ, kako zainteresirati potencijalne proizvođače ili pružatelje usluga PZŽ, kako razviti prepoznatljivost marke itd.

Zagrebačka županija podržala je inicijativu Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije koja će pomoći Općinama Pokupsko, Kravarsko, Bedenica, Rakovec, Preseka i Gradec oko provođenje natječaja za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem. Za realizaciju ovog projekta Zagrebačka županija dodijelit će Regionalnoj razvojnoj agenciji 60.000 kuna. Naime, jedinice lokalne samouprave imaju zakonsku obvezu provesti navedeni natječaj koji za krajnji cilj ima stavljanje zemljišta u funkciju sukladno programima raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištima. Iz Zagrebačke županija pozivaju ostale gradove i općine s područja županije da se jave Regionalnoj razvojnoj agenciji koja će im pomoći oko provođenje natječajnog postupka za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem.