ZŠS javni natječaj objavio u Narodnim novinama

Velimir Bašić

Autor: 6/18/2010 16:57

U Odboru za kontrolu nisu zadovoljni primljenim izvještajem o trošenju proračunskih sredstava u Zagrebačkom športskom savezu. Odbornici su zaključili da je poslani materijal bolji od onoga kojeg su im poslali u ožujku jer je dopunjen nekim detaljima, no i dalje nisu dobili konkretne odgovore o raspodjeli sredstava i po kojim prioritetima se to čini.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Prvi natječaj je objavljen u Narodnim novinamaTakođer se iz izvještaja vidi način na koji je ZŠS premješten u zgradu Almerije. Naime, raspisan je navi natječaj u kojem se tražilo prostor za smještaj saveza. No natječaj je objavljen u Narodnim novinama, a drugi put u Sportskim novostima.

– Iako cijena koju ste postigli nije loša sigurno ste mogli bolje proći jer je u gradu mnogo praznih prostore – kazao je Josip Kregar, predsjednik odbora.

Poliklinika osnovana bez financijske studije

Na njega se nadovezao SDP-ovac Tomislav Saucha koji ustvrdio kako većinu prostora u toj zgradi koristi uprava i tajništvo, dok je manji dio pripao članicama saveza. Kao ilustraciju je uzeo činjenicu da glavni tajnik ima ured od 40 m2, dok su ostali uredi u kojima su smještane tajnici članica saveza 8,5 m2. Stjepan Horvat iz HSS-a zatražio je da se pošalju detaljniji podaci o korištenju prostora kako bi se moglo vidjeti koliko koji sport ima prostora na raspolaganju te koliko zaposlenika je smješteno u njemu.

SDP-ovca Igora Rađenovića zanima na koji način dobiva status kluba od posebnog gradskog interesa. Njega zanima kako je Croatia Sesvete stekla taj status jer se iz dokumentacije vidi da su u ZŠS-u htjeli im oduzeti taj status.

Kregar je upitao zašto u elaboratu o osnivanju Poliklinike nema nikakvih financijskih pokazatelja. On je predložio, s obzirom da ne dobivaju konkretne odgovore, da odbornici pošalju precizna pitanja u ZŠS kako bi dobili tražene odgovore.