Zlatnu Sandru na Plesu dočekali brojni građani

Sandra Perković

Autor: Stephanie Pojatina 8/13/2013 17:30

Sandra Perković ovoga se utorka vratila kući sa zlatom oko vrata. Osim brojnih građana, dočeku proslavljene sportašice u Zračnoj luci Zagreb prisustvovao je i gradonačelnik Milan Bandić. U svome stilu čestitao je pobjednici i treneru Edisu Elkaseviću na postignutim rezultatima i poželio im sve najbolje u budućnosti.

– Osvojila sam sve što se može osvojiti, bolje od ovoga ne može – zadovoljno je komentirala Sandra.

Dodala je kako vjeruje da je upravo njezina psihička snaga bila presudna za pobjedu. Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojila zlatnu medalju, bacivši disk na 67.99 metara.

– Iako je padala kiša i dalje sam bila spremna za pobjedu. Imala sam bolove u leđima, ali psihički sam to zatomila. Kada je sve završilo, počela sam opet osjećati bolove. Osim što sam fizički bila pripremljena za bacanje, psihički sam bila spremnija nego ikad – naglasila je pobjednica.

Ovim zlatom Perković je kompletirala sva zlata s najcjenjenijih natjecanja. Sada joj preostaje srušiti rekord Gabriele Reinsch, koja je disk uspjela baciti gotovo 77 metara, dok je Sandrin osobni rekord trenutno 72 metara.

– Za postići takav rekord u bacanju, treba puno vremena i vježbe. Jednoga dana ću sigurno i to pokušati – istaknula je Perković.

Sandra Perković je sa svojih 23 godine postala svjetska, europska i olimpijska prvakinja u bacanju diska, ali i jedan od najvećih ponosa naše države.