Žene brane nogometnu čast Skupštine protiv Roma

Ivana Mlinar-Horvat iz SDP-a

Autor:: Stjepan Marković 2/25/2010 15:50

-.-Darko Gorenak/PIXSELL-.-Reprezentacija hrvatskih RomaU Kutiji šibica igrat će se revijalna utakmica između reprezentacije Roma Hrvatske i momčadi Gradske skupštine. Utakmica ima humanitarni karakter, a cilj je borba protiv rasizma i siromaštva u sportu.

Još uvijek nije kompletirana ekipa skupštine koja bi u subotu u 11 sati trebala istrčati ali je sigurno da će uz sedam zastupnika igrati dvije zastupnice SDP-a. Od samog početka u momčadi su bili SDP-ovci: Boris Šprem, Srđan Subotić, Igor Rađenović, Dragan Korolija-Marinić, HNS-ovac Dragan Kovačević, nezavisni zastupnik Josip Hren i HSS-ovac Siniša Markulin. Uz njih tu su tri zaposlenika koji nisu zastupnici. Jasen Mesić koji je na glasu kao dobar nogometaš još nije potvrdio nastup jer nije siguran hoće li biti u Zagrebu.

Iako su neki od zastupnika trenirali nogomet i igrali u nižim ligama shvatili su da je romska reprezentacija uigranija i kvalitetnija od njih. Od kako je dogovorena utakmice zastupnici su gledali da na sve moguće načine pojačaju svoje redove. Odmah su u početku počeli pregovarati s Robertom Prosinečkim koji još nije potvrdio nastup. Bivši gradski zastupnik Davor Šuker je obečao da će igrati ako bude u Zagrebu. No, najviše pozornosti privukla je informacija da su ekipu skupštine pojačale dvije igračice. Ivana Mlinar Horvat ima 31 godinu i studentica je Pravnog fakulteta u Zagrebu, a radi u SDP-u. Diplomatkinja Melita Mulić ima 33 godine, a radi kao ataše.

Još uvijek nije rješeno pitanje trenera. Naime, izbornik romske reprezentacije Miroslav Blažević je u Šangaju i najvjerojatnije za vikend neće biti u Zagrebu. Zanimljivo je da su skupštinari htjeli da Blažević bude i njihov trener.

Ekipa skupštine nastupat će u plavim dresovima na kojima će biti grb grada.