Želite najbolje za svoje dijete? Pravac u Privatnu školu Futura!

Profesori također organiziraju učenje nakon redovne nastave te terensku nastavu kako bi znanje praktično primjenili

futura

Privatna škola Futura osnovana je 2003. godine u Zagrebu kao Privatna ekonomsko-informatička škola za obrazovanje ekonomista. Od 2010. godine su se proširili na dva programa, kada je osnovan smjer tehničar za računalstvo. Danas se temelje na tri smjera. U rujnu 2017. godine upisala se prva generacija i opće gimnazije. Nalazi se u blizini Ekonomskog fakulteta, na adresi Budakova 1d. Najveći fokus im je priprema učenika za državnu maturu. Iz tog razloga su nastavni materijali iz hrvatskog, engleskog i matematike usklađeni gimnazijskom programu. Takav program dao je 100% prolaznosti učenika koji su pristupili ispitu i na kraju upisali fakultet. Profesori također organiziraju učenje nakon redovne nastave te terensku nastavu kako bi znanje praktično primijenili. Terenska nastava podrazumijeva obilazak hrvatskih i europskih gospodarskih i kulturnih središta.

Škola je uključena i u Erasmus + projekte. Za ovu školsku godinu ušli su “Teaching for Tomorrow: Flipped Learning“ te “Special Needs, use ICT, Drop papers“ projekte.

“Teaching for Tomorrow: Flipped Learning“ bavi se podizanjem svijesti o posljedicama ranog odustajanja od školovanja. Cilj im je postizanje vršnjačke solidarnosti kroz savladavanje temeljnih pojmova samostalnosti i kritičkog razmišljanja. Projekt “Special Needs, use ICT, Drop papers“ se fokusira na što uspješnijem uključivanju učenika s poteškoćama u redovnu nastavu i osnivanjem e-učionice kako bi se sve knjige zamijenile digitalnim materijalima u roku od 36 mjeseci. Za sada su im učionice opremljene informatičkom opremom, a koriste se sustavom “Moj online razred”. Pomoću njega učenici dobivaju sve potrebne informacije o ispitima, domaćim zadaćama, dodatnim nastavnim materijalima te komuniciraju sa profesorima.

Upisi i prijelaz u školu su mogući tokom cijele godine. Bodovni prag ne postoji, ali se upisi moraju obaviti putem stranice upisi.hr. Jedini uvjeti su svjedodžbe 5.,6.,.7. i 8. razreda osnovne škole, primjereno vladanje, razgovor s roditeljima i učenikom. Svake godine im raste broj učenika, a za ovu školsku godinu upisalo se 104 učenika. Školarina ovisi o smjeru, a plaćanje je moguće u ratama.