Zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u KB Dubrava, smijenjeno Upravno vijeće bolnice

Vlada je donijela takvu odluku nakon pisma liječnice koje je uznemirilo javnost.

FOTO: Pixabay

Nedavno je liječnica iz KB Dubrava anonimno poslala pismo u kojem je navela niz navodnih propusta, zbog čega je Ministarstvo zdravstva u tu bolnicu poslalo zdravstvenu inspekciju.

“Imamo izvještaj zdravstvene inspekcije u KB Dubrava. On ukazuje na neke manje propuste u pružanju zdravstvene zaštite. Isto tako, utvrđena je i neadekvatna razina komunikacije između Upravnog vijeća i koordinatora za bolničko liječenje pozitivnih na COVID-19. Očekujemo daljnje postupanje. Vlada je danas donijelu odluku da je potrebno smijeniti članove Upravnog vijeća”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Na novinarsko pitanje zašto sam nije otišao provjeriti situaciju u bolnici, Beroš je odgovorio:

“Kao ministar, mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana od uočenog propusta, ukoliko to ne učini Upravno vijeće. Oni će se sastati i u okviru svojih zakonskih mogućnosti razmotriti situaciju te donijeti svoj pravorijek”, izjavio je ministar.

Novinare je zanimalo i što će biti s liječnicima koji su ukazali na određene nepravilnosti u bolnici.

“Ukoliko su te nepravilnosti bile objektivne, zahvaljujem im se što su upozorili na njih. Dnevno KB Dubrava zaprimi 20 do 40 COVID pacijenata, te ako zakasni neki obrok, ja se svima ispričavam. U takvim okolnostima to nije nemoguće”, poručio je Beroš.