Završeni radovi na Maksimirskoj cesti

Otvorenje Maksimirske

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 8/8/2016 13:29

Završeni su radovi na jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica, Maksimirskoj cesti. Obnovljeno je 1850 metara ceste sve do Avenije Gojka Šuška, a ulicu je za promet otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ovu priliku iskoristio je i kako bi se ispričao građanima na gužvama koje su ovi radovi uzrokovali.

– Vidim da ima nekih nesuglasica oko problema i gužve u gradu. Ja se još jednom ispričavam svim sugrađanima. Ne možemo graditi u zraku, ne možemo asfaltirati po zraku, ne možemo asfaltirati ispod zemlje. Zagreb je jedan, ulice su jedne, prometnice su jedne i moramo to napraviti. Najbolji način da to napravimo je u vremenu od 15.srpnja do 5.rujna – istaknuo je Bandić.

Gradonačelnik je također zamolio građane da na prometnicama koje se obnavljaju, izbjegavaju koristiti automobil ili da prate informacije u medijima koje ceste zaobići. A što je točno rađeno na Maksimirskoj, pojasnio je voditelj Zagrebačkih cesta.

– Tu smo sanirali kolnik na Maksimirskoj ulici odavde od Bukovačke do Avenije Gojka Šuška. Obnovljeno je 1850 metara dužine i širine 8 metara od tramvajske pruge do pruge, negdje na 16 000 kvadrata. Radili smo klasično skidanje 2 sloja asfalta i napravili 2 nova sloja. Tu smo kompletno rekonstruirali i 50 novih šahtova i poklopaca, na način da su nove armirane betonske ploče već imale ugrađene šahtove – pojasnio je Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

 Radovi su završeni dan ranije od predviđenog, a vrijednost im se procjenjuje na 3 milijuna kuna.