Zatvorene tržnice, odluka je već na snazi

Odluka o mjeri obustava rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti stupila je na snagu odmah.

Tržnica Dolac, Foto: Zagrebancija.com

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u nedjelju je odlučio zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom na to da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja, prenosi Index.hr.

Odluka o mjeri obustava rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti stupila je na snagu odmah, a stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović izjavio je za RTL kako se zatvaranje tržnica i trgovina unutar tržnica pokazalo nužnim jer se ondje ne poštuju mjera odstojanja.

“Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni od drugih”, kazao je Božinović.

Upitan mogu li se očekivati i nove strože mjere odgovorio je da bi, kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, bilo manje potrebe za novim mjerama.