Zakupci na Tržnici Dubec zadovoljni prometom, ali traže tende i zaštitu od kiše

Nakon godinu dana čekanja, prodavači su uselili u Modni centar Dubec.

Foto: Jabuka TV

Nakon godinu dana čekanja, prodavači su uselili u Modni centar Dubec. Stanovnici ovog naselja sada su dobili tržnicu na kojoj mogu kupiti salatu, krumpir, grincajg i voće, ali i odjeću, obuću, modne dodatke i potrepštine za kućanstvo.

Naime, kad je Grad odlučio maknuti “buvljak” s Borongaja i ondje urediti parkiralište, prodavači su “ostali na cesti”. Ipak, pronađeno je rješenje i preseljeni su u Dubec. Prvi dojmovi su odlični, ali već su uočili neke probleme.

“Prostor je stvarno lijep. Prekrasan. Kupaca imamo dosta, barem za početak. Još se to mora malo uhodati. Na dobroj smo lokaciji, kod autobusa i tramvaja. Jučer je padala kiša, ali naša strana tržnice nije pokisnula, ali imamo problema sa suncem. Suncobrane nam Tržnice žele naplatiti 560 kuna mjesečno, mi na to ne pristajemo. Želimo tende”, otkrila nam je jedna prodavačica odjeće.

Foto: Jabuka TV

Naime, kako tvrde zakupci prostora, Tržnice Zagreb im predlažu da koriste suncobrane kakve imaju i svi drugi prodavači na ostalim tržnicama u gradu.

“Tržnica je dosta kruta prema nama. Treba dosta dugo da administracija nešto riješi pa se tu i tamo posvađamo. To je život. No, zadovoljna sam, mušterije su zadovoljne. Razlika između Dupca i Borongaja je nebo i zemlja”, ispričala je za Jabuku TV druga.

Foto: Jabuka TV

Iako kućice u kojima prodaju imaju termo izolaciju, a zimi i grijalice, nedostaje im ono najvažnije – vrata.

“Za sada je super jer je bilo dobro vrijeme. Ne možemo znati točno kako će to izgledati kad krenu vjetrovi. I kiša je zasad padala ravno. Pretpostavljam da će nam kad dođe hladnije vrijeme, kiša padati u prostor. Ipak, na Borongaju je bilo puno gore tako da smo zasad zadovoljni”, dodaje treća.

Foto: Jabuka TV

Prema projektu je tržnica trebala biti poluotvorenog tipa sa središnjim prostorom koji bi se mogao koristiti i nakon radnog vremena Tržnice. Zakupci smatraju da se tržnica zaštiti s bočnih strana.

“Malo nam kiša pada preblizu lokala. To će najvjerojatnije dečki iz Holdinga riješiti”, komentirala je prodavačica.

“Imamo struju, imamo sve potrebne uvjete, baš onako kako treba za rad. Samo trebamo mušterije. Moramo pridobiti nove. Stare znaju doći, iako im je malo daleko. Mi smo zadovoljni.”

Foto: Jabuka TV

U razgovoru s direktorom Tržnica Zagreb Stankom Gačićem doznali smo kako je za sljedeći tjedan zakazan sastanak s projektantima kako bi se našlo rješenje za sve navedene probleme na koje su upozorili zakupci.