Zaklada Dječja onkologija Rebro: Izgradnja novog odjela dječje hematologije i onkologije KBC-a Zagreb

Novi odjel će najmlađim pacijentima osigurati mir i privatnost, ali i druge prednosti, kao što su boravak na novoj terasi, novu čajnu kuhinju u kojoj će roditelji moći pripremiti obrok te u potpunosti opremljenu dječju igraonicu

Press materijal

Zaklada – dječja onkologija Rebro, koja je prije godinu dana utemeljena s osnovnim ciljem ostvarenja programa izgradnje i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u Zagrebu u sastavu KBC-a Zagreb, nastavlja s prikupljanjem sredstava za poboljšanje uvjeta liječenja maligno oboljele djece. Zaklada je do sada donacijama ukupno prikupila 6.100.000,00 kuna, dok je prvim donatorskim ručkom održanim u svibnju u Karlovcu prikupljeno 1.200.000,00 kuna.

Kako bi ispunila svoj cilj te prikupila potrebna sredstva u iznosu od 25 milijuna kuna, Zaklada organizira drugi donatorski skup u Zagrebu.
Skupu će prisustvovati brojni hrvatski gospodarstvenici, podupiratelji Zaklade te osobe iz javnog života, dok će o radu Zaklade i trenutnom statusu projekta izgradnje novog odjela govoriti: Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, Ernest Bilić, pročelnik Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju te Anamarija Zorović, upraviteljica Zaklade.

Pokrovitelji donatorskog ručka su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvo zdravstva. Ministri spomenutih ministarstava Oleg Butković, Darko Horvat i Milan Kujundžić će biti prisutni, te će se također obratiti skupu.

Zakladu Dječja onkologija Rebro pokrenuli su prije godinu dana roditelji bolesne djece s ciljem ostvarenja programa izgradnje i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u Zagrebu u sastavu KBC-a Zagreb. Zavod za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju bolnice Rebro referentni je centar Ministarstva zdravstva RH gdje se liječe sve vrste bolesti krvi i malignih bolesti kod djece mlađe od 18 godina. Zavod je smješten u prizemlju glavne zgrade bolnice Rebro, u neadekvatnom prostoru na vrlo prometnom mjestu, smješten uz cestu i ulaz u najveću bolnicu u RH. Kako bi se unaprijedilo liječenje ove vulnerabilne skupine djece, prikupljenim je sredstvima protekle godine započela gradnja novog odjela na vrhu postojeće zgrade na Rebru. Ispunjenjem osnovnog cilja i prikupljenim sredstvima, do kraja 2019. godine izgradit će se u potpunosti novi vrhunski opremljen odjel na površini od 2000m² što će uvelike doprinijeti kvalitetnijem i ugodnijem boravku djece i njihovih roditelja. Novi odjel će najmlađim pacijentima osigurati mir i privatnost, ali i druge prednosti, kao što su boravak na novoj terasi, novu čajnu kuhinju u kojoj će roditelji moći pripremiti obrok te u potpunosti opremljenu dječju igraonicu.

 

Press materijal