Zagrepčanka Nada Klaić dobiva svoje stube

Povjesničarka Nada Klaić

Autor:: Tanja Molvarec 5/4/2010 11:34

Stube koje spajaju Grškovićevu ulicu i Dvorničićevu nosit će ime u spomen na vrhunskog tenisača Franju Punčeca i zvat će se stube Franje Punčeca, odluka je to Odbora za imenovanje ulica i trgova.

Stube Vilima Svečnjaka zvat će se one stube koje spajaju ulicu Gornje Prekrižje nakon kućnog broja 40 c i ulicu Tošovac nakon kućnog broja 11 u smjeru zapada. ime su dobile po akademskom slikaru i grafičaru Vilimu Svečnjaku.

Nije prihvaćen prijedlog da se stube koje se odvajaju iz Bosanske ulice u smjeru sjeverozapada i ponovno izlaze na Bosansku ulicu između kućnih brojeva 55 i 57 nazovu stube bana Kulina, već će se zvati po Zagrepčanki Nadi Klaić, značajnoj povjesničarki s obrazloženjem da je premalo ulica u gradu nazvano po ženskim osobama.

Primabalerina Mia Slavenska dobila je svoje stube koje spajaju Jurkovićevu ulicu prije kućnog broja 16 u smjeru sjevera i Posilovićevu ulicu između kućnih brojeva 11 i 14.
Put koji se odvaja iz ulice Pantovčak između kućnih brojeva 85 i 57 u smjeru zapada i izlazi na Hercegovačku ulicu dobiva svoj stari naziv odnosno Šilobodov put.