Zagrebački informatori su dobili nove uniforme

zagrebački informatori

Autor:: Bruno Matković 7/21/2011 11:26

Zagrebački turistički informatori, od ovog tjedna imaju nove uniforme. Informatore je uvela Turistička zajednica prije još pet godina, a od ovog tjedna će biti puno uočljiviji u novim uniformama. Naime uniforme imaju otiskan plan grada sa prednje i stražnje strane. Tako će nove hodajuće karte po gradu stvarno biti uočljive.

-.-Turistička zajednica Grada Zagreba-.-Podsjećamo, 2006. godine kada su uvedeni, taj projekt se iz godine u godinu uspješno provodi. Zadatak ovih informatora je pružanje informacija posjetiteljima koje susreću na zagrebačkim ulicama, a kreću se po četiri najferkventnije rute u centru grada.

Zagrebačke informatore možete naći na ulicama Grada svakog dana od 9 do 17 sati, a nedjeljom od 10 do 18 sati. Zagrebački centar obilaze u parovima, s time da jedan informator ima istaknuto slovo “i” na uniformi, dok drugi ima plan grada. Informacije pružaju na raznim svjetskim jezicima, a gostima grada su na raspolaganju od travnja pa sve do kraja mjeseca listopada.

Uz postojeće Turističke informativne centre, info-kiosk te besplatni info-telefon, Zagreb je uvođenjem Zagrebačkih turističkih informatora postao postao jedan od prvih europskih gradova koji nudi uslugu “informacije u susret korisniku”.