Zagrebačka županija izglasala proračun za 2013.

Stjepan Kožić

Autor: Sarah Srdar 12/12/2012 17:35

Da na području Zagrebačke županije sustav hitne medicinske pomoći ne funkcionira, nije tajna. Raspravljalo se o toj temi I na skupštinskoj sjednici.

– Ne možemo biti zadovoljni situacijom. Mnoga su mjesta na području županije prosječna udaljena do prve bolnice 40 kilometara, a neka 80 i više. Nemamo ni dovoljno vozila naspram drugih županija na teritoriju Republike Hrvatske – kazao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

Održanu skupštinu nisu zaobišli ni komentari na vremenske neprilike koje su nas zadesile. Većina pitanja s govornice bila je upućena na račun loše očišćenih cesta na području županije te nedostatak ralica.

– Problemi su nastali zbog niskih temperatura koje su uzrokovale poledicu, ali prema vremenskim prognozama najavljen je rast temperatura, a to bi trebalo pomoći u rješavanju nastalih problema – rekao je Franjo Lazarin, direktor Županijskih cesta zagrebačke županije.

Raspravljalo se i o subvencijama prijevoza za srednjoškolce

Odluka Vlade o subvencijama srednjoškolskog prijevoza još uvijek nije jasno definirana na području županije. Srednjoškolcima iz Svete Nedjelje to pitanje još uvijek nije razjašnjeno.

– Sveta Nedjelja nema srednju školu. Sva djeca moraju putovati ili u Samobor ili u Zagreb, a do Zagreba subvencija nema – pojasnila je članica Skupštine Željka Šabarić.

Upravo su subvencije po hitnom postupku uvrštene na dnevni red skupštine i to zbog toga što u županiji vjeruju da će Vlada odluku produžiti I na nadolazeću godinu.

Izglasan je i županijski proračun za 2013. godinu i to s 24 glasa za, osam protiv i jednim suzdržanim.