ZAGREB: U dva dana policija zatekla 51 nepropisno parkirano ili zaustavljeno dostavno vozilo

Iz policije upozoravaju vozače dostavnih vozila da ne blokiraju promet niti da parkiraju na mjestima gdje se ili usporava protočnost ili potpuno zaustavlja promet.

FOTO: PUZ

Dva je dana, 7.i 8. svibnja, na području Policijske uprave zagrebačke provedena ciljana akcija pojačanog postupanja prema dostavnim vozilima nepropisno parkiranima i zaustavljenima na kolniku koja predstavljaju smetnju za normalan tok prometa, odnosno krše odredbe članka 78. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama – izvijestili su iz PUZ-a.

– Policijska uprava zagrebačka organizirala je ovakvu akciju uz vidljivost prometne policije u centru Grada Zagreba vodeći računa, kako o općoj sigurnosti tako i o prekršajima iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s posebnim fokusom na nepropisna zaustavljanja i parkiranja – pojasnili su cilj akcije.

Provedenim aktivnostima zagrebačke policije utvrđen je ukupno 51 ciljani prekršaj nepropisnog parkiranja i zaustavljanja.

– Usmjereni u svom radu na podizanje prometne kulture u samom centru grada, skrećemo pozornost vozačima dostavnih vozila da prilikom obavljanja dostava ne blokiraju promet niti da parkiraju na mjestima gdje se ili usporava protočnost prometa ili potpuno zaustavlja promet zbog takvog nemara, a ujedno i počinjenog prekršaja – poručili su.