Klub gradskih zastupnika Mosta predložio 5 amandmana na Tomaševićeve odluke o otpadu

Foto: OTV

Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković novinarima je, u stanci sjednice Gradske skupštine, rekao da je Klub Mosta jedini podnio amandmane na Tomaševićev prijedlog odluke o odvozu komunalnog otpada svrstanih u pet funkcionalnih cjelina.”Mi tražimo individualnu i pojedinačnu odgovornost prilikom nepoštivanja Odluke o zbrinjavanju otpada. Isto tako, tražimo besplatno zbrinjavanje pelena za djecu i odrasle kroz posebne vrećice za odvajanje istih.”

Naglasili su kako također traže da se tijekom ljeta odvoz mješovitog i biootpada poveća
na 2 puta tjedno, umjesto dosadašnjeg jednog puta, kako bi se time spriječilo širenje smrada kad nastupe ljetne vrućine i zaraza od odloženog otpada. Ističu kako je potrebna i nužna veća dostupnost odvoza i deponiranja glomaznog otpada s 2 na 3 kubna metra.

“Na kraju, tražimo usklađivanje ove Odluke sa zakonima u kojima stanari višestambenih
objekata neće moći samo običnom većinom odlučivati kako će podijeliti ugovornu kaznu, nego ona mora biti potpisana od strane svih suvlasnika stambene zgrade.”
Snažno se protive poskupljenju javne usluge “jer bi upravo razdvojeni i zbrinuti otpad trebao biti sirovina koja može osigurati pojeftinjenje te javne usluge, ako se njime na pravilan način upravlja.”