Zadnji dan crowdfunding kampanje za knjigu o Zajecu: Prodano skoro 300 primjeraka, a knjiga nije ni gotova

Za potrebe pisanja biografije, Španović je dosad odradio preko 40 razgovora s raznim sugovornicima iz svih faza života Velimira Zajeca.

FOTO I TEKST: Press materijal

Skoro 300 primjeraka knjige Zeko – biografija Velimira Zajeca prodao je putem Crowdfunding kampanje autor knjige Sanjin Španović u proteklih mjesec dana. Kampanja završava danas, no ono što je zanimljivo – knjiga o legendarnom kapetanu Dinama još nije niti napisana.

– Prezadovoljan sam tom brojkom prodanih primjeraka i ostvarenim ciljem crowdfunding kampanje koja traje još danas. Mislim da je cijela ta kampanja stvorila tu emociju među brojnim Dinamovcima, zabavila mnoge i vratila ih malo u neka lijepa, romantična vremena Dinamove povijesti, ali napravila knjizi iznimnu reklamu. Možda mi je stvorila i svojevrstan teret, jer knjiga mora ostvariti očekivanja i opravdati povjerenje koje su mi mnogi dali svojim uplatama – kaže Španović.

Velimir Zajec, legendarni kapetan Dinama kaže da je vjerojatno za knjigu saznao zadnji.

– Knjigu su mi Španović kao autor i moj prijatelj i dugogodišnji suradnik Milan Šulentić složili iza leđa. Nisam imao pojma da se knjiga radi, već je pola intervjua bilo gotovo kad se meni to priopćilo. Poput najboljih krilnih igrača doveli su me pred gotov čin i centrirali mi loptu koju nisam mogao ne zabiti – našalit će se Velimir Zajec o knjizi i dodati:

– Mislim da će knjiga biti zanimljiva i to svim generacijama ljubitelja Dinama, ali i nogometa.

Za potrebe pisanja biografije Španović je dosad odradio preko 40 razgovora sa raznim sugovornicima iz svih faza života Velimira Zajeca, kao i nekoliko razgovora s njime.

– Neću otkriti imena, ali sjeo sam i razgovarao s mnogima s kojima možda u privatnom životu ne bih. Ali, nije mi žao jer su se pokazali iznimno zahvalnim sugovornicima i dali svoje viđenje na neka događanja oko Dinama i u Dinamu s dugačkim vremenskim odmakom – kazao je Španović koji na pitanje koje je poglavlje karijere Velimira Zajeca bilo najzanimljivije odgovara:

– To bi bio definitivno početak karijere, nikad priznati naslov prvaka Jugoslavije zbog slučaja Tomić i naravno osvajanje naslova 1982. godine. Ono što je zanimljivo da je sve to uskoro povezano jedno s drugim i isprepliće se kroz ta prva poglavlja – kazao je Španović.

Kada će knjiga točno biti izdana, ne zna odgovoriti, jer kako kaže, sve ovisi o epidemiji koronavirusa u Grčkoj gdje mora otići odraditi razgovore s legendama Panathinaikosa, drugog velikog kluba Velimira Zajeca. No, vjeruje da bi to mogao obaviti tijekom travnja.

Svi zainteresirani knjigu mogu kupiti do danas navečer na www.zajec5.com i biti dio projekta stvaranja knjige o, kako kaže Španović, najkompletnijoj osobi Dinama i sigurno jednoj od ponajvećih legendi plavih.