ZABRINUTI STANOVNICI VRBIKA: Žele zelenu površinu, no boje se da bi umjesto nje mogla niknuti zgrada

Prema Statutu Grada Zagreba, ako lokalna mjesna samouprava ima interes, poštuje se mišljenje građana.

FOTO: Zagrebancija

Na Facebook stranici Građanske inicijative za očuvanje Vrbika i igrališta Kalimero, dojučerašnja predsjednica VMO Vrbik Blanka Matek kratkom se objavom osvrnula na planove za prilično atraktivan prostor na Vrbiku I, kbr.5. Naime, radi se o površini s koje je nedavno uklonjena ruševna građevina i koju sada građani žele prenamijeniti u javnu zelenu površinu.

“Poštovani Vrbičani, jučer je Vijeće Gradske četvrti Trnje jednoglasno podržalo prijedlog moje nezavisne liste i zaključak Mjesnog odbora Vrbik da se prostor na Vrbiku I, kbr.5, gdje je uklonjena ruševna građevina, iz neizgrađenog građevinskog zemljišta bez prilaza, prenamijeni u javnu zelenu površinu i postane dio Kalimera. Prema Statutu Grada Zagreba, ako lokalna mjesna samouprava ima interes, (a mi ga na Vrbiku itekako imamo), poštuje se mišljenje građana. Dragi susjedi, koji ste me stalno zvali i upozoravali na “čudne ekipe” koje su dolazile gledati taj komadić, očito dragocjene zemlje za njihove posredne planove, ovim zaključcima lokalne mjesne samouprave, zakonski bi to trebalo biti onemogućeno”, stoji u njenoj objavi.

Borba Mjesnog odbora Vrbik i Gradske četvrti Trnje da se ruševni objekt ukloni trajala je više od tri godine. Na kraju je potres bio taj koji je pokazao koliku opasnost predstavlja za građane, njihovu imovinu, a posebno najmlađe obzirom na to da se ruševina nalazila u neposrednoj blizini popularnog igrališta Kalimero.