‘Zaboravljeni hrvatski napjevi’: Koncert Lidije Bajuk

Jedna je od utemeljitelja suvremene hrvatske etnoscene, koja više od trideset godina kontinuirano predstavlja hrvatsku tradicijsku glazbu u domovini i svijetu, drukčijim načinom izvedbe od uobičajene nastojeći zaživjeti zaboravljene stare hrvatske napjeve

gitara
Ilustracija

U Kulturnom centru, Dubrava 51a, održat će se koncert Lidije Bajuk u petak 23. ožujka s početkom u 19.30 sati. Među brojnim nagradama za književnost i glazbu, Lidija Bajuk dobitnica je diskografske nagrade Porin (2006., 2015.) i nagrade Franjo Ksaver Kuhač Hrvatskog društva skladatelja (2014.).

mikrofon
Ilustracija

Jedna je od utemeljitelja suvremene hrvatske etnoscene, koja više od trideset godina kontinuirano predstavlja hrvatsku tradicijsku glazbu u domovini i svijetu, drukčijim načinom izvedbe od uobičajene nastojeći zaživjeti zaboravljene stare hrvatske napjeve. Iznenađujući komentari vrsne glazbenice, književnice i znanstvenice izabranom repertoaru pjesama priskrbljuju dubinsko razumijevanje i osiguravaju im nov život. Svojevrsno metafizičko putovanje suglasje je glazbene tradicije i osobnog nadahnuća o prožimanju makrokozmosa i mikrokozmosa.

Press materijal