Zabavni koncert `Band na putu`17. ožujka

Autor:: Tajana Šanjug 3/14/2010 17:49

U srijedu 17. ožujka  u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, s početkom u 19 sati i 30 minuta koncert će održati Čedo Antolići i bend ‘Bend na putu’.

Riječ je o bendu koji je nastao još 2008. godine, a utemeljio ga je  Čedo Antolić, pjesnik i pjevač koji već dugi niz godina vodi crkvene zborove, zaljubljenik u blues i jazz. Osim glasa i gitare koji daje Antolić u bendu nastupa i njegov sin Matija koji također daje glas, svira usnu harmoniku i klavir. Matija također i piše glazbu za  predstave kazališta Trešnja, Osječko kazalište i u Teatru Exit gdje u predstavi Kauboji daje veći doprinos.

U ‘Bendu na putu’ pjeva i Breza Paić-sopran, mlada i perspektivna arhitektica, puna istraživačkog duha i krasna glasa, zatim Rudi Renaud-tenor, miran čovjek potpuno predan kvintetu i Držislav Sikirić-bas, orguljaš i stručnjak za telekomunikacije, a koji isto tako s ljubavlju pjeva i uživa u zajedništvu Benda.

Repertoar Benda nije strogo profiliran, s obzirom da su mogućnosti kvinteta uistinu velike, a kreativnost sveprisutna u aranžmanima i izvedbi. Oni si mogu priuštiti obrade ponajboljih uspješnica iz svijeta glazbe. Ako tome dodamo da je Čedo Antolić uspješan kompozitor i da je Matija na tom putu, onda autorske pjesme daju poseban okus svemu što Bend radi.

Važno je reći da je u ovom trenutku spreman materijal za album Kajkavskih autorskih pjesama što ga potpisuju otac i sin pod nazivom Tak mora biti, kaj ne?!

Što se tiče nastupa, kvintet Bend na putu je 2008. god. nastupio na Cest iz d’ best, u emisiji Svirci moji uz Tamburaški orkestar HRT, a tu je i ‘Ljeto na Štrossu’ 2009, god. gdje je na pet nastupa publika uživala u razigranosti glasova i žive svirke, te Festival Krijesnica u Krapini.