Za Valentinovo besplatan ulaz svim damama u pratnji

Muzejom će voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica

Dan zaljubljenih u Muzeju vlakića na mini tračnicama.

Sve nas je iscrpila pandemija korone na ovaj ili onaj način, da smo se (pre)često zaboravili zabavljati, uživati u malim stvarima, radovati sitnicama.Upravo iz navedenog razloga na Dan zaljubljenih 14. 02. 2022. takozvano Valentinovo u Muzeju vlakića Backo Mini Express, na adresi Gundulićeva 4, Zagreb, bit će osiguran besplatan ulaz svim damama koje doću u paru posjetiti najveću maketu vlakova u jugoistočnoj Europi, te ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe, uz pridržavanje i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Za Valentinovo odnosno Dan zaljubljenih 14. veljače ove godine Muzej vlakića – koji je ujedno i peta najveća maketa Europe pripremio je puno zanimljivih sadržaja i posjetiteljskih rariteta po čemu je naša institucija već nadaleko poznata – Muzejom će voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora.

Kako je riječ o Danu zaljubljenih skrećem pozornost na mnoge detalje makete koji su uronjeni upravo u taj simbolični praznik, gdje imamo puno „zaljubljenih parova“ koji promatraju kao minijature naše vlakove – najavio je u
povodu ovogodišnjeg Valentinova na tračnicama Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.


Ovog Valentinova, maketom se kreću, uz vlakove, brojni mini automobili (koje pokreće indukcijska struja), autobusi, kamioni, ali i pješaci, što imaju samo još dvije makete u Europi.

Svi koji nas posjete na Valentinovo u vremenu od 10 do 18 moći će i samostalno voziti vlakove i njima upravljati na čak tri posebno postavljene sadržajne cjeline. Ovo je naš obol ne samo da potaknemo povratak optimizma nakon korone, nego i da pomognemo demografsku obnovu u nadi da će i ovo biti od koristi.

“Kako muškarci više vole vlakove, želimo njihove ljepše polovice barem ovako potaknuti da im prave društvo dok
uživaju u svemu što smo im pripremili u Muzeju vlakića na Dan zaljubljenih i da se ne ljute na svoje muškarce ako kod nas ostanu (kako to prosječno rade) i više od sat vremena”, opisao je Antun Urbić Backo pozivajući sve male i velike ljubitelje vlakova da posjete adresu Gundulićeva 4 u Zagrebu svakog radnog dana od 10 do 18 sati, ali i da provjere sadržaje Muzeja vlakića ovog Valentinova u Zagrebu.