Za Dan grada Zagreba besplatne vožnje turističkim linijama, a na Blagdan Tijelova nedjeljni raspored!

Zbog očekivano smanjene prometne potražnje, u petak, 1. lipnja, u tramvajskom prometu primjenjivat će se subotnji vozni red, dok će autobusne linije prometovati prema rasporedu radnoga dana

Prigodnom programu obilježavanja Dana Grada Zagreba, u četvrtak, 31. svibnja, i ove se godine tradicionalno pridružuje Zagrebački električni tramvaj besplatnim vožnjama na turističkim linijama.

Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na besplatnim vožnjama turističkim tramvajem iz 1924. godine, koje će svojim prekrasnim izvedbama uljepšati uvijek rado slušani Puhački orkestar ZET-a.

Turistički tramvaj će užim gradskim središtem voziti od 10 do 12 sati, a polazit će sa Trga bana Josipa Jelačića svakih 30 minuta.Za sve sugrađane, posebice one najmlađe, od 10 do 19 sati vozit će turistički vlakić, a polazit će svakih 40 minuta sa središnjeg gradskog trga.

Uz promotivne ulaznice koje će se od srijede, 30. svibnja, moći preuzeti u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Josipa Jelačića, građani će znamenitosti Zagreba moći upoznati i jedinstvenom vožnjom panoramskim autobusima koji polaze iz Bakaćeve ulice. Crvena linija polazi u 10, 12, 14 i 16 sati te obuhvaća vožnju užim gradskim središtem, dok zelena linija s polascima u 10,12 i 15 sati prolazi i širim područjem grada,obuhvaćajući sportsko-rekreacijske sadržaje poput Jaruna, Bundeka i Maksimira.

Nedjeljni vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se u četvrtak, 31. svibnja, na blagdan Tijelova.

Zbog očekivano smanjene prometne potražnje, u petak, 1. lipnja, u tramvajskom prometu primjenjivat će se subotnji vozni red, dok će autobusne linije prometovati prema rasporedu radnoga dana.