Winter Garden otvara novu glazbenu sezonu

Autor: Ivana Šimac 12/10/2014 16:19

Ubija me dosada zagrebačkih ulica, pjevao je ITD band krajem ’80-ih. Međutim kada bi se danas prošetali istim tim ulicama, iznenadili bi se koliko je Zagreb živnuo, posebice u ovo predblagdansko vrijeme. Razlog tomu su i idejni začetnici glazbenog festivala Winter Garden, mladi, ambiciozni i maštoviti Zagrepčani koji su na ovaj način odlučili zabaviti prvenstveno turiste, a onda i sve vas željne dobre zabave.

– Što se tiče noviteta, ponukani izlaženja na zagrebački Advent, odlučili smo napraviti u Swanky Mint hostelu u Ilici 50 i adventski park koji smo nazvali Winter Garden, koji će se održavati na otvorenoj terasi istoga hostela. Čitav program je prvenstveno namijenjen strancima, odnosno turistima koji za vrijeme ovih zimskih blagdana posjećuju Zagreb, ali naravno i svim Zagrepčankama i Zagrepčanima – objašnjava Tin Fabijanić koji je ne tako davno javnosti, zajedno s još trojicom svojih kolega, prezentirao i novu turističku agenciju u Zagrebu – Wayoudo.

A kako je ideja nastala?

– Jura i ja smo jedan dan na poslu brainstormali što Zagrebu nedostaje. Osim samih stvari koje su pootvarale u Zagrebu, htjeli smo napraviti još neku blagdansku priču – dodaje Tin.

Osim samog Winter Gardena, Tin i Jura su još prošloga ljeta javnosti predstavili Wayoudo, novu turističku agenciju, koja pristupa Zagrebu kroz oči turista, te mu nudi sve što bi ga eventualno moglo zanimati.

– Primijetili smo jednostavno da se broj noćenja u gradu Zagrebu povećava, a da usluge zagrebačkih hostela nisu popratile taj rast. Tako smo se mi odlučili jednostavno poboljšati turističku ponudu, nešto što bi turiste u Zagrebu natjeralo da ostanu možda dan ili dva dana duže od planiranog – nastavio je priču još jedan mladi Zagrepčanin koji je zaslužan za ove vrhunske ideje, Jura Zebec.

Čuli ste, prosinac je vrijeme kada se isplati ostati u Zagrebu, stoga proširite vijest kako bi i hrvatska prijestolnica postala hit destinacija