VSQT slalomske utrke dobile zeleno svjetlo

Autor: S.S. 12/27/2014 12:03

Crveni spust na Sljemenu bit će spreman za održavanje Vip Snow Queen Trophy utrka. Potvrda je to koja je stigla nakon snježne kontrole, kakvu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa, obavljene od strane Emmanuela Coudera i Filipa Gartnera, predstavnika FIS-a koji su danas posjetili Sljeme.

Od snijega proizvedenog prije dva tjedna zadržala se otprilike polovica, a snježni topovi su u punom pogonu ponovno od petka u 6.00 sati. Palo je i desetak centimetara snijega. Vremenska prognoza do najmanje 2. siječnja predviđa temperaturne minuse koji će doseći i -10 stupnjeva Celzijusa sljedeći tjedan. Za nedjelju se predviđa i 20-30 cm novog snijega.

Emmanuel Couder, direktor muškog FIS Svjetskog kupa i koordinator FIS Svjetskog kupa je pohvalio organizatora i sve djelatnike zadužene za pripremu slalomske staze koja je zbog sadašnjeg stanja i povoljne vremenske prognoze i službeno dobila ‘zeleno svjetlo’ za predstojeće utrke 4. i 6. siječnja.

Organizatori rade punom parom kako bi Sljeme bilo potpuno spremno 4. i 6. siječnja ponovno ugostiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše te skijaške legende.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u nedjelju, 4. siječnja – prva vožnja u 10.00 i druga u 12.45 sati, nakon koje u 16.15 sati slijedi ‘dm Zagreb Ski Legends’ humanitarna utrka skijaških legendi, dok je muška utrka u utorak, 6. siječnja – prva vožnja u 15.05 i druga u 18.10 sati.