VIDEO: Edo Murtić sutra dobiva ulicu kraj MSU-a

Muzej suvremene umjetnosti

Autor: 10/11/2010 12:49

Zapadno Središće iza MSU odsada će se slobodno moći zvati i kvart suvremenih umjetnika. Naime, na sutrašnjoj sjednici Odbora za imenovanja ulica donijet će se odluka o imenovanju četiri ulica iza MSU-a imenima slavnih umjetnika – Ede Murtića, Vojina Bakića, Julija Knifera i Ksenije Kantoci.

Stjepan Marković-.--.-Predsjednik Odbora za imenovanja ulica Marin Knezović objasnio nam je kako će se tom odlukom koju će još formalno morati potvrditi i Skupština na idućoj sjednici napokon rješiti problemi brojnih građana koji žive u tom sklopu novih zgrada, s obzirom da ulice nisu nosile imena.

– Građani su imali problema s izdavanjem dokumenata i slično, s obzirom da su živjeli u neimenovanim ulicama. Srećom to više neće biti tako, a Zagreb će dobiti jedan tematski blok ulica. Tendencija nam je da i dalje ulice u Zagrebu imenuju po nekoj temi, a koliko će se ulica imenovati ovisi o razvoju novih naselja u Zagrebu. Zasad nekih daljnjih planova nemamo – ispričao nam je Knezović.

Na naše pitanje što je s preimenovanjem Ulice Gojka Šuška, Knezović odgovara kako od toga do daljnjega ništa.

– To je moja želja, ali treba vidjeti stav moje stranke, odbora i Skupštine. No, to nije najvažniji problem u Zagrebu i oko toga se ne smije raditi tolika buka jer onda zaboravljamo na važnije probleme – dodao nam je Knezović.