Velik broj kupaca došlo na aukciju nekretnina

Autor: Ana Pejić 9/17/2011 15:46

Ukupno 63 nekretnine ponuđene su na osmoj aukciji nekretnina. U ponudi su bile nekretnine iz cijele Hrvatske od apartmana, stanova, kuća, vila do poslovnih prostora, velikih zgrada i hotela. Ulaz je bio slobodan što je rezultiralo velikim brojem kupaca i prodavatelja. 

– Ovo je osma aukcija nekretninama, prva se održala 2009. godine. Svake godine je sve bolje, sve veći interesi prodavatelja i kupaca. Stanje tržišta definira i samu aukciju nekretninama. Da li će biti prodaje ili neće biti prodaje, u većini slučajeva prodavatelji prihvaćaju niže ponude. Bit će ponuđene 63 nekretnine. Nešto je stambenih, a nešto komercijalnih – rekao je voditelj prodaje Tomislav Mužević.

-.-Press materijal-.-Za sudjelovanje na licitaciji potrebna je registracjia kupca, a nadmetanje je moguće i putem interneta i telefona za sve one koji nisu u mogućnosti nazočiti aukciji. Cijene nekretnina kreću se između 50.000 eura do milijun i pol eura. U ponudi najjeftinijih nekretnina našao se stan u Peščenici za 47.000 eura od 34 kvadrata, dok je najskuplja nekretnina bio mini hotel od 845 kvadrata sa već spomenutih milijun i pol eura. 

– Kupci su danas veoma obrazovani što se tiče znanja o nekretninama, znanja o tržišu i cijeni kretanja samih nekretnina i samim time kupci su izbirljiviji. Treba se podrediti kupcima, a prodavatelji trebaju ipak razmisliti ako žele prodati nekretninu, tada moraju korigirati cijene – naglasio je Mužević.

Za sve one koji žele svoju novu ili već postojeću nekretninu urediti kvalitetnim domaćim proizvodima po pristupačnim cijenama mogu to učiniti u suradnji s grupacijom tvrtki Drvni Klaster d.o.o.

– Drvni Klaster je  grupacija tvrtki domaćih industrija. Radimo već nekoliko godina i zapravo je ideja da smo htjeli domaćim i kasnje u izvozu ponuditi mogućnost da na jednom mjestu opreme svoju nekretninu kvalitetnim domaćim proizvodima. Vi dođete k nama i mi Vam na jednom mjestu projektiramo, izdizajniramo, proizvedemo, montiramo i isporučimo i vi dođete u svoju nekretninu opremljenu po Vašem ukusui Vašim željama – kazala je Sandra Hižak, direktorica Drvnog Klastera d.o.o.