Važna obavijest mještanima naselja Pihlerski Breg

Uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NIJE SUKLADAN prema Pravilniku o parametrima sukladnosti

Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ broj 56/13, 64/15, 104/17, 115/18 i 16/20) mještani naselja Pihlerski Breg koji koriste lokalni vodovod Pihlerski Breg upozorava se da voda iz istog nije ispravna za korištenje.

U svrhu praćenja stanja vode za ljudsku potrošnju, 21. srpnja 2022. godine uzet je uzorak vode iz lokalnog vodovoda Pihlerski Breg u naselju Pihlerski Breg.

Uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NIJE SUKLADAN prema Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju, kao i načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17 i 39/20).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu rizično je za ljudsko zdravlje. Preporuka je prethodno prokuhavanje vode namijenjene piću  i čuvanje takve vode u dezinficiranim posudama i na hladnome mjestu.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM