Uzalud je od listopada ZET kovao plan za snijeg

Autor:: Elena Grassi 12/19/2009 18:20

Sniježni prekrivač prouzrokovao je poteškoće u redovitosti tramvajskih i autobusnih linija, pa čak i obustave u vožnjama, no u ZET-u tvrde da nema riječi o prometnom kolapsu.

-.-Elena Grassi-.-– Prekid tramvajskog prometa na Maksimirskoj cesti u smjeru istoka koji je s početkom u 7 i 45 bio obustavljen tek oko 14 sati, rezultat je nepredvidivih kvarova poput oštećenja strujovoda, no sve druge neredovitosti predviđene su i sanirane – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Plan djelovanja za ovakve prilike sastavljen je još u listopadu kako gradski promet ne bi trpio veće nepravilnosti i zastoje uslijed prve navale snijega.

– Ukupno četiri ralice čite naše ceste i pruge, a sigurnost u prometu dodatnno je osigurana suradnjom sa zimskom šlužbom Zagrebačkih cesta i njihovom interventnom ekipom. Naš kontrolni tim pregledava autobusne trase, i upozorava na svaku potencijalnu opasnost za promet uslijed čega mi reagiramo – dodaje Jurić objašnjavajući da su autobusne linije na brdskim dijelovima obustavljene zbog preventivnih razloga.

– Neke situacije ne možemo predvidjeti. Kada je riječ o kvaru tramvaja ili strujovoda ne možemo preventivno djelovati, ali i onda činimo sve kako bi osigurali protočnost prometa – tvrdi ZET-ov glasnogovornik.

Do sada je registrirano šest manjih zastoja tramvajskih linija i četiri manja kvara, dok je iz sigurnosnih razloga obustavljeno 12 autobusnih linija od kojih je polovica naknadno puštena u promet. Ostale linije očekuju uspostavu u nastavku večeri.