Utrke Snježne kraljice nadmašile su sva očekivanja

Autor: Sarah Srdar 1/9/2015 13:43

Najuspješnijim svjetskim skijašima jedna od najdražih utrka Svjetskog kupa je Snježna kraljica. I ove je godine oborila rekorde – trke je pratilo više od 23 tisuće gledatelja kojima je podijeljeno 14.000 porcija graha, 12.500 hot-dogova, 11.900 sendviča, više 3.500 litara čaja, a dijeljeni su i čips, grickalice, čokoladice i sokovi.

– Bila sam izuzetno zadovoljna. Utrke su organizirane na vrlo visokoj razini, profesionalno i nisam čula niti jedne riječi kritike. Zbog toga ova utrka nije samo vrhunski sportski događaj, nego i izvanredna promocija Zagreba kao organizatora sportskog događaja i kao turističke destinacije – ističe zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Snimke, vijesti i reportaže uspješno završenih utrka obišle su ponovo sve kontinente. Televizijski prijenos muškog slaloma izravno je išao u 25 zemalja, dok je ženski slalom izravno prenošen u 22 zemlje. Vijesti i reportaže iz Zagreba objavljene su u još pedesetak zemalja. Gotovo svi vodeći mediji prenijeli su informacije i pohvale koje su izrekli najbolji svjetski skijaši i skijašice, izrazivši zadovoljstvo zbog izvrsno pripremljene staze, organizacije utrke i prijema sljemenske publike.