Uređenje mjesnog odbora Bukovac i ulice VIII. Požarinje

Požarinje

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 10/18/2016 17:04

Stanovnici maksimirskog Požarinja napokon će dobiti zajednički prostor za druženje, te sportska i kulturna događanja. Naime, dovršena je gradnja objekta mjesne samouprave i sportsko-rekreativnog centra. 

  – Radi se o potpuno novoj zgradi. To je investicija od 3 milijuna kuna. U njoj će 100 kvadrata biti namijenjeno mjesnom odboru, a 300 m2 će biti na korištenje građanima za športske aktivnosti i druge sadržaje za koje se pokaže interes – istaknula je Zrinka Pivčević, predsjednica mjesnog odbora Bukovac.  

– Prije 3 godine od kad sam postao Predsjednik VGČ, dogovor sa svim vijećnicima je da se radije svake godine naprave 3 kvalitetna projekta, nego da se krpa njih 50. Ono što nas uskoro čeka je završetak projektne dokumentacije za izgradnju ulica, kao i izgradnja dječjeg tematskog igrališta – navodi Stanko Gačić, Predsjednik VGČ Maksimir. 

A osim ovog projekta, uređuje se i ulica VIII. Požarinje, koja na prvi pogled izgleda usko, ali iz VGČ tvrde da ima dovoljno prostora za sve predviđene ideje. 

– Mi nismo htjeli da se ova ulica samo asfaltira. Mi smo htjeli da se ovdje napravi nogostup, biciklistička staza i uzdužna parkirna mjesta. Projekt je gotov, čeka se ishođenje građevinske dozvole. Sve će ovdje stati. S obzirom da je na Požarinju svakih 150 metara ulica, prijedlog i same policije je da se određen dio ulice stavi kao jednosmjerna – tvrdi Gačić. 

Završetak radova na ulici se očekuje do kraja travnja iduće godine.