Upoznajte uspješne hrvate koji su prepoznali zanimanje budućnosti

Diplomirani kineziolozi otvoreno progovorili o tajnama svojih uspjeha

Foto: Press materijal

Upravljati jednim od najvećih sportskih centara u Španjolskoj, raditi na organizaciji Europskih igara ili uspješno balansirati posao nastavnice tjelesne i zdravstvene kulture, kondicijskih i osobnih treninga te voditi vlastite projekte svakodnevni su izazovi za mlade i perspektivne hrvatske profesore kineziologije. Uspješni mladi Hrvati prepoznali su globalno rastuću potrebu za kineziologijom i iznimno uspješno vladaju svim njenim područjima. Kako se istaknuti i uspjeti u ovom svijetu, ususret Danu otvorenih vrata koji nas u srijedu 29. svibnja s početkom u 12.00 sati očekuje na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, podijelili su bivši studenti Iva Banini, Besim Aliti i Dora Bućan.

– Kao kineziolog možete raditi u turizmu, menadžmentu sportskih objekata, ministarstvima, savezima, školama, marketingu, biti autoritet u svom polju djelovanja. Ono što je najvažnije, možete samostalno oblikovati principe rada i nadograđivati svoje znanje u smjerovima koji isključivo vas zanimaju i biti drugačiji od drugih – ističe Iva Banini, nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, osobna i kondicijska trenerica te vlasnica popularnog projekta Fithappylife Junkie.

Nakon stečene diplome Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Iva je nastavila u smjeru specijalizacije zaštite fizičkog i mentalnog zdravlja te izvrsnosti u sportu.

– Razlog zašto sam krenula u tom smjeru je činjenica da su um i tijelo dio istog sistema i ‘ono što um zamisli, tijelo postiže’. Bez obzira koliki fizički potencijal imamo, mi ga ne možemo osloboditi ukoliko postoje mentalna uvjerenja, strahovi ili odluke koje nas u tome sprečavaju – dodaje Iva.

 Ono čega se Iva s veseljem sjeća je terenska nastava iz kolegija skijanja i jedrenja gdje se nakon aktivne nastave i predavanja kolegij navečer pretvarao u nezaboravna druženja na zanimljivim lokacijama. Njezin recept za uspjeh krije se u povezivanju naučenih znanja.

– Ono što nema direktne veze sa strukom su međuljudski odnosi. Nakon studija prisvojite neka iskustva i stvorite osobne moralne vrijednosti koje unesete u svoj rad i profesiju. Nema segmenta koji danas ne koristim, a za koji sam možda tada mislila da je pretjerano težak za položiti – rekla je Iva.

Besim Aliti, magistar kineziologije u edukaciji i sportskom menadžmentu, sportski je direktor Europske federacije za sveučilišni sport te vrlo uspješno organizira, upravlja i radi na više svjetskih sportskih projekata.

– Temeljni zadatak EUSA-e je vođenje i koordinacija sveučilišnog sporta u Europi te delegiranje prava i koordinacija europskih sveučilišnih natjecanja. U okrilju odjela kojim upravljam organiziramo natjecanja u 23 sporta. Također, ostvarujemo suradnju s nizom sportskih organizacija kao što su Europski olimpijski i Paraolimpijski odbor te europski sportski savezi raznih sportova – ističe Besim te dodaje kako je fakultet savršena platforma za stvaranje kontakata, širenje poznanstva i produbljivanje ljubavi prema sportu.

Dora Bućan, živi svoj životni san. Radi kao sportska direktorica fitness centra u Španjolskoj koji broji preko 1500 članova te u svom timu vodi 20 trenera.

– Samo znanje koje sam stekla na fakultetu mi puno znači jer je presudno za posao koji radim. Cijelu energiju i atmosferu koju sam imala tijekom svih godina studiranja pokušavam prenijeti na svoje radno mjesto kako bi ljudi koje rade samnom mogli uživati jednako kao i ja – ističe Dora te poručuje svim budućim studentima Kineziološkog fakulteta da uz dobru volju i predanost radu vrlo lako mogu naći svoj dream job baš kao i ona!

Za buduće studente koji su zainteresirani za upis na Kineziološki fakultet organiziran je Dan otvorenih vrata koji uključuje informativno predavanje, obilazak Kineziološkog fakulteta i demonstraciju potencijalnih elemenata iz motoričkih znanja sa razredbenog ispita. Programa otvorenih vrata bit će u srijedu 29. svibnja s početkom u 12.00 sati.

Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih stručnjaka kineziologa, budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku. Prijave za studij vrše se elektronički putem www.postani-student.hr te predajom potrebne dokumentacije osobno ili preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet u vremenu od 3. 6. do 7. 6. 2019. Razredbeni postupak za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera održat će se 3. 7. 2019., a za integrirani sveučilišni studij Kineziologija 1. 7. i 2. 7. 2019.

Zanimljivi video s porukama uspješnih kineziologa koji žive svoje snove možete pogledati na liku:  https://youtu.be/mpzfFKXMuDI