U Vrapčanskoj ulici nasred nogostupa umjesto pješaka – kontejneri

Autor: Dijana Katalinić 4/13/2016 15:27

Kontejneri nasred pločnika, a pješaci na cesti. Svakodnevni je to prizor u Vrapčanskoj ulici, zbog čega su stanovnici ogorčeni, a kako i ne bi bili kad nogostupom ne mogu prolaziti zbog toga što se na njima, ni manje ni više, nalaze kontejneri za smeće.

– Tu je škola, djeca koja moraju obilaziti kontejnere i ići po cesti, jer ne mogu po nogostupu – komentirala je jedna od stanovnica Vrapčanske.

Možda i toliki problem ne bi stvarala lokacija samih kontejnera, koliko, kako kažu stanovnici, Romi koji dolaze preko noći i kradu papir i plastiku.

– Dođu i preko dana, ne samo po noći. Na brzinu prevrnu kontejnere, pokupe sve u vreće, potrpaju u kombi i odu. Prije se nije uzimalo tako bez dopuštenja, nije se kralo. Dolazili su radnici Čistoće kamionima i normalno praznili kontejnere preko dana. Rekla sam da ću sljedeći put zapisati registraciju, možda bi se onda uspjelo to nekako spriječiti – ogorčena je jedna od stanovnica koja živi u blizini sporne lokacije kontejnera i kojoj, kako tvrdi, užasno smeta buka koja se stvara tijekom noći prilikom pražnjenja.

Dok jednima smetaju, drugi smatraju kako su kontejneri postavljeni na baš prigodno mjesto s obzirom na blizinu autobusnog stajališta.

– Ljudi dođu na autobus, donesu papir, ostave ga. Isto tako i prazne boce. Jedino da se malo kontejneri pomaknu kako bi bilo mjesta za pješake, jer ima mjesta koliko hoćete – mišljenja je jedan od prolaznika.

Problem ili ne, složit će se mnogi kako nogostup i nije najadekvatnije mjesto kontejnerima za smeće, stoga bi se ovaj problem trebao riješiti što je prije moguće, na zadovoljstvo svih stanovnika ne samo Vrapčanske, već i obližnjih ulica.