U vodoopskrbu i odvodnju biti će uloženo preko dvije milijarde kuna

Tomislav Tomašević na samom početku nove press konferencije. Smatra kako već više od godinu dana ništa nije poskupjelo unatoč financijskoj situaciji, iako su se potrudili da kroz različite procese naprave dodatne uštede. Rast plaća nažalost ne prati rast cijena.

Nakon što je Holding u ponedjeljak najavio povećanje cijena vode i parkinga u garažama u centru Zagreba, gradonačelnik Tomašević je objasnio zbog čega se išlo u tom smjeru. U vodoopskrbu i odvodnju biti će uloženo preko dvije milijarde kuna. “Da bi se ta sredstva povukla iz EU fondova, mora se sufinancirati s 30 posto. Zato idu poskupljenja vode”, rekao je Tomašević. Na pitanje kada će se vidjeti efekt investicija, Tomašević je odgovorio kako se radi o ogromnom projektu, a iako se to ne vidi, itekako se osjeti kada pukne cijev ili kada vam 50 posto vode curi iz cijevi. No nema europskih metropola kojima se to ne događa.

Grad Zagreb je pod udarom inflacije, zbog svega što plaćamo mi smo izgubili milijardu kuna u proračunu”, napomenuo je to gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević na samom početku nove press konferencije. Smatra kako već više od godinu dana ništa nije poskupjelo unatoč financijskoj situaciji, iako su se potrudili da kroz različite procese naprave dodatne uštede. Rast plaća nažalost ne prati rast cijena. Tomašević smatra kako nije bilo drugog načina već su morali pratiti cijene ostalih zemalja EU.