U sklopu Ljeta u MSU 2015. u Zagreb stiže Laibach

Autor: Sarah Srdar 11/25/2014 20:44

Muzej suvremene umjetnosti proteklog je ljeta bio poprište dobre zabave. Paketi 3 u 1 građanima, ali i svim posjetiteljima ponudili su po pristupačnim cijenama filmske projekcije, posjet izložbi Vlaste Delimar ‘To sam ja’ i koncerte na krovu MSU-a. Nastupali su Bambi Molestersi, Darko Rundek i Cargo Trio, Elemental, Gustafi, Urban i Jinxi, a događanja u sklopu Ljeta u MSU posjetilo je oko 10 tisuća posjetitelja. Sudeći prema najavama, iduće godine nas očekuje još bogatija priča.

– Potvrdu imamo od Laibacha, Zorana Predina, Majki, bendova LET 3 i Letu Štuke. Pri kraju pregovora smo sa Rambom Amadeusom, TBF-om i beogradskim bendom Disciplina kičme. Ljeto u MSU najavit će koncert jednog inozemnog izvođača, ali ime još nećemo otkriti – najavljuje nam producent Branko Kostelnik.

Cilj organizatora je proširiti program sa šest na osam tjedan i ponovno dokazati kako muzeji ljeti ne spavaju. Tako će iduće godine biti postavljena izložba Bauhaus, a ponovno će se moći pogledati najbolji filmovi sezone Kina Metropolis u klimatiziranoj dvorani Gorgona.