Medvjedi traže revanš u Ledenoj

Autor: Ivana Šimac 11/25/2014 19:47

Od prethodne zagrebačke utakmice koja je završila 3:6 za Viteze, ruska je momčad odigrala 3 utakmice i osvojila 2 boda. Poraženi su od Torpeda 4:1 i od Lade 2:0, a protiv Neftehimika su morali spašavati utakmicu – vodili su 2:0 do 52. minute, a zatim primili 2 gola i tek nakon kaznenih udaraca izborili pobjedu.

Vitjaz nakon 30 odigranih utakmica ima 16 pobjeda i 14 poraza, čime je sakupio 45 bodova, dovoljno za 7. mjesto Zapadne konferencije i 13. mjesto ukupnog ligaškog poretka. Vitezi imaju 9. najbolji napad lige sa 85 postignutih golova, a još bi više bodova imali da im obrana nije pri dnu lige, 5. najgora, s primljena 93 gola. Iako imaju relativno nizak penalty kill koji je na 80,1%, Vitezi nisu bezopasni kada imaju igrača manje na ledu – dijele prvo mjesto po broju zabijenih golova s igračem manje, dosad su postigli čak 5.

Roman Horak najbolji je napadač kluba iz Podolska sa 15 golova i 6 asistencija, a slijede ga Mario Kempe sa 6 golova i 11 asistencija, Dmitrij Ciganov sa 5 golova i 11 asistencija te Vjačeslav Solodukin sa 10 pogodaka i 5 asistencija. Horak je u prošloj sezoni imao više asistencija nego pogodaka, no s obzirom na to koliko trese protivničke mreže, ne može mu se prigovoriti na regresiji u bodovima u njegovoj debitantskoj sezoni u KHL-u.

Prvi međusobni ogled za Medvjede je bio utakmica s najviše golova ove sezone i start crnog niza od 3 poraza te će naredni susret biti idealna prilika da prekinu negativnu seriju i ponovno počnu skupljati bodove potrebne za doigravanje.