U reprizi HRT cenzurirao razgovor s Mijom Oremović

Mia Oremović

Autor: Maja Gujinović 2/8/2010 15:23

Nakon potresnog gostovanja Mije Oremović u emisiji ‘Evergreen’ na Hrvatskoj televiziji, u subotu navečer, uredništvo te zabavne emisije odlučilo je iz današnje reprize izbaciti dio razgovora s legendom hrvatskog glumišta. Kako je objasnio Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a, urednici su odlučili da taj dio razgovora bio izvan teme emisije koja se oslanjala na ’60.-te godine prošlog stoljeća.

Podsjetimo, u razgovoru s voditeljima Danijelom Trbović i Robertom Ferlinom, slavna je glumica djelovala pogubljeno i uplašeno, a njena je priča više zvučala kao tužna ispovijest, nego neobavezni razgovor u subotnjoj emisiji zabavnog karaktera.

-.-Pixell-.-Vesela atmosfera emisije Evergreen u kojoj je Mija Oremović ispričala svoju tužnu pričuOremović: `Molim vas pomozite mi. Bojim se.´

– U zabavnoj smo emisiji. Svi smo dobre volje, pa zašto ste vi tako tužni? Nešto vas muči? – upitao je Ferlin Miju Oremović.

– Molim vas treba mi pomoć. Živim u malom stanu i stalno mi dolazi jedna žena, koja me potkrada. Ja se nje bojim. Molim vas da mi netko pomogne – uplašeno i i na rubu suza rekla je 92-godišnja glumica te nakon toga nastavila gledati u pod dok je voditelj pokušavao utješiti, što je kako su priopćili s HRT-a, jedino što su u živom prijenosu mogli učiniti.

 

Nitko nije očekivao ili bio spreman za takav ishod gostovanja poznate glumice

– Možemo samo pretpostaviti kako se tijekom emisije, a zbog uzbuđenja, naša gošća, ‘prebacila’ na temu koja ju očito muči – rekao je Družijanić te objasnio kako su odgovorni za emisiju Evergreen bili upoznati s njezinim godinama, no ne postoji dobna granica do koje bi se netko smatrao podobnim za gostovanje u programu HTV-a.

– U pripremnom razgovoru oko njenog dolaska na HRT, gospođa Oremović je, kažu mi oni koji su se dogovarali s njom, za nekoga njezinih godina, pokazala zavidnu koncentraciju i zadržavanje pažnje – dodao je Družijanić u ime naše jedine javne televizije.

>>>PROČITAJTE: HRT nezgodno iskoristio gostovanje Mije Oremović