U posljednja tri mjeseca iz Dumovca je udomljeno 230 pasa, obitelj čeka još njih 150

Kolovoz je sa 107 udomljenih pasa postao mjesec rekordan po broju udomljenja iz Skloništa Dumovec.

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Dio slavne zagrebačke špice ove se subote preselio u Dumovec zahvaljujući akciji Udomljavanje je fora. Pod motom “Upoznaj me u Dumovcu!”, akcija je upozorila na velik broj različitih pasa koji u Skloništu za nezbrinute životinje čekaju udomljenje, ali je otkrila i trend da sve više Zagrepčana upravo tako dolazi do kućnog ljubimca.

U protekla tri mjeseca iz Dumovca je udomljeno 230 pasa, a kolovoz je sa 107 udomljenih pasa postao mjesec rekordan po broju udomljenja iz Skloništa.

“Činjenica je to koja govori da naše društvo postaje sve bolje! Njegova se kvaliteta očituje u odnosu prema najslabijima, a uz ranjive skupine ljudi to su svakako i napušteni kućni ljubimci. Od Skloništa očekujem nastavak predanog rada, a od građana da uspijemo u dugogodišnjoj želji – barem na jedan dan isprazniti Sklonište“, kazao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Pohvalio je mnogobrojne aktivnosti Skloništa na udomljavanju pasa, ali i zahvalio medijima jer izvješćujući o njima doprinose udomljavanju.

“Preseljenjem akcije Udomljavanje je fora s Trga bana Jelačića u Dumovec građane želimo približiti našim psima. Naime, nema promidžbenog alata jačeg od susreta uživo s našim psima. Njihov pogled ono je što vas najsnažnije može motivirati da upravo ovdje steknete novog najboljeg prijatelja”, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Trenutačno je u Dumovcu 150 pasa, a među najteže udomljivim psima su oni crni. Zato se upravo s njima fotografirao glazbenik Dino Jelusić.

“Mislim da će biti živo čudo ako se ja danas ne vratim kući s barem jednim psom. Obožavam pse i udomio bih najmanje polovinu pasa iz Dumovca, ali, nažalost, živim s roditeljima u malome stanu i za sada si to ne mogu priuštiti. Kod djeda u Požegi imam zlatnog retrivera i jedva sam čekao doći u Sklonište i barem se podružiti sa psima. Nisam znao da se crni psi teže udomljuju. Ne znam koja je ljudska psihologija. Kada gledam ove štence, ni ne primjećujem koje su boje. Svi su mi jednako neodoljivi”, kazao je Jelusić, vođa benda Animal Drive.

Foto: Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno je 26 crnih pasa među kojima je 10 štenaca. Desetogodišnji Medo, najstariji crni pas iz Dumovca, upravo odlazi u novi dom, a rekorder po duljini boravka u Skloništu je Korly. Tamo je već godinu i pol. Iako mu se boravak na adresi koja je trebala biti privremena, oduljio, u Dumovcu vjeruju kako će Korly ovaj Božić dočekati u novom domu.

Rujanska se akcija Udomljavanje je fora naslonila na kampanju Samo tvoj. Akciju su organizirali Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba u suradnji s udrugama Noina
arka i Indigo.