U makadamu ostavljeno 70 metara Ulice Ključariček

Ulica Ključariček

Autor: Ana Kranjčić 12/4/2012 10:01

Stanovnici Ulice Ključariček na području Gornje Dubrave dugo su čekali svoj asfalt. Bili su presretni kada su ga napokon dobili prošle godine ujesen. Međutim, ostali su prilično iznenađeni kada je asfaltiranje dovršeno. Naime, zbog ograničenih financija i nedostatka materijala, jedan dio ulice ostao je nesaniran.

– Obećano je najesen, kada se asfaltiralo, da će se to na proljeće završiti. Sad je već zima – kazao je stanar Ulice Ključariček.

Nažalost, do sada obećanje nije ispunjeno. Povremeno dobiju nasipavanje kamenim materijalom s namjerom sigurnijeg odvijanja prometa, ali izgleda da ni to ne pomaže.

– Nisu baš česti u nasipavanju, bili su svega jednom ove godine, malo su nasuli, ali možete iz priloženog vidjeti da je to sve odnijela voda – pokazao nam je jedan od stanara.

Nesaniran dio nalazi se na samom kraju ulice što predstavlja veliki problem stanovnicima tamošnjih kuća. S obzirom da se radi o vrlo strmoj cesti, sva voda s asfaltiranog dijela slijeva se u donji prostor ulice.

– Kad velika kiša pada, s gornjeg dijela teče voda. Ulazi mi u dvorište, u kuću i to je veliki problem. Zvala sam Zagrebačke ceste da nam to srede, oni su rekli da je to preskupo. Rekli su nam da se obratimo Općini, da se žalimo, kako bi nam netko to asfaltirao – požalila se stanarka ulice.

Na koji način se stanovnici Ključaričeka bore s nanosima vode, ispričala nam je naša sugovornica.

– Kad kiša padne, borim se tako da tu stanem s lopatom i odvajamo vodu. I ovaj jarak čistim stalno da mi voda ne ulazi u njega. Jako je loša situacija kad je snijeg. Tu žive ljudi s malim djetetom koje ide u vrtić. Ujutro moraju ustati sat i pol vremena ranije da bi očistili dio ispred kuće jer ralica neće čistiti po makadamu – nastavlja stanarka Ključaričeka.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada doznajemo kako Ključariček nije u ovogodišnjem Planu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta, međutim tamošnji stanovnici ipak mogu odahnuti. Naime, u 2013. godini bit će obavljeno asfaltiranje preostalih sedamdesetak metara ulice.