U Ljetnom kinu Gradec 23 besplatna filma

Peti po redu IN Music festival ovaj put traje jedan dan dulje i počinje već u ponedjeljak 21. lipnja

Tekst:: G.B. 7/28/2010 10:43

Ljetno kino ”Gradec”, kulturni i zabavni program na Gornjem gradu, s projekcijama filmova započet će u ponedjeljak, 2. kolovoza, a prvo izdanje trajat će do 24. kolovoza. U Ljetnom kinu ukupno se planira prikazati 23 filma, a europske i američke filmove građani će gledati besplatno.

Ljetno kino Gradec nalazit će se između crkve sv. Katarine i Gornjogradske gimnazije, a filmovi će se prikazivati na manjem platou. Kino će imati 150 sjedećih mjesta, a u slučaju većeg interesa dio publike moći će i stajati.

Atmosfera iz Arene nakratko se seli u Pulu, a posjetitelji Scene Amadeo od 27. do 30. srpnja moći će pogledati deset filmova po prvi put prikazanih u na Festivalu igranog filma u Puli. U atriju Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu bit će prikazano pet dugometražnih filmova iz Međunarodnog programa ‘Europolis-Meridijani’ i pet kratkometražnih (od kojih 3 hrvatska) koji će se prikazivati svake večeri kao predigra. Sve će projekcije biti zagrebačke premijere, a odabir filmova obavio je umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli Zlatko Vidačković.