Čipka u kupaonici? Zašto ne! U Laubi upoznajte prvu hrvatsku kupaonicu

“Obična” kupaonica transformirala se u fancy vintage priču koja povezuje prošlost i sadašnjost, tradicionalan i moderan načina života, luksuz i suptilnost

Na spomen hrvatske čipke obično pomislimo na narodne nošnje, stolnjake, tabletiće, modne dodatke te ostale proizvode inspirirane tradicionalnim dizajnom. Smještamo ih u izložbe, suvenirnice, pa do domova naših djedova i baka. U toj priči neizbježan je zaštićeni svjetski fenomen, paška, hvarska i lepoglavska čipka koje svojim osebujnim motivima osvajaju gdje god se pojave. No, na ovogodišnjem Tjednu dizajna Zagreb u Laubi koji se održava od 9. do 14. svibnja, ovaj čipkasti triptih pojavljuje se u sasvim novom izdanju, u kupaonici «Aria» industrijske dizajnerice Silvije Jonjić.

Kupaonica s hrvatskim potpisom priča jedinstvenu priču o našem bogatom kulturnom nasljeđu gdje se prožimaju prošlost i budućnost, otmjeni materijali i toplo-hladna igra motiva hvarske, lepoglavske i paške čipke na keramičkim pločicama i ostalim elementima. Otuda i naziv “Aria”, iz “punto in aria” što označava rani oblik čipke šivane iglom koja se smatra prvom samostalnom čipkom u povijesti.

U ovoj kupaonici očekuje vas bezvremenski prostor koji obećava samo visok estetski doživljaj koji je postignut kontrastnim materijalima kao što su bijeli Getacore, Aston i topli furnir bijeljenog oraha ili maslinovog drveta. Na taj način “obična” kupaonica se transformirala u fancy vintage priču koja povezuje najbolja od oba svijeta, prošlost i sadašnjost, tradicionalan i moderan načina života, luksuz i suptilnost. I poželjet ćete da nikada ne završi.