U Ivaniću krali aute, cigarete i računalo

Autor:: Vesna Gregčević/Obiteljski radio Ivanić 12/7/2009 22:25

U Posavkim Bregima je 30. studenoga  nepoznati počinitelj provalio u Osnovnu školu i ukrao radio-kazetofon.

U Graberju Ivanićkom je evidentirano kazneno djelo sprečavanja službene osobe u obavljanju  službene  dužnosti, razbojništava u pokušaju  i razbojništva. Počinitelj je prilikom policijske intervencije zaprijetio policajcima upotrebom oružja te ih na taj način spriječio u obavljanju službene dužnosti. Nakon što je  pobjegao, došao je u kuću oštećenih te ih je, uz prijetnju oružjem, prisilio da mu daju ključ njihova osobnog automobila u namjeri da ga ukrade, u čemu nije uspio zbog dolaska policijske ophodnje. Nakon toga je u dvorištu drugog  oštećenog, uz prijetnju oružjem, oduzeo osobni automobil i udaljio se u nepoznatom  smjeru. Počinitelj je pronađen te je uz kaznenu prijavu priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

U Kloštru Ivaniću  je  2. prosinca  nepoznati počinitelj  provalio u prodavaonicu mješovite robe i ukrao cigarete.

U Ivanić Gradu je evidentirano kazneno djelo krađe mobitela iz hotelske sobe. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskog  državnom odvjetništvu.

U Ivanić Gradu je 4. prosinca nepoznati počinitelj  provaljivanjem u prostorije  poduzeća  ukrao prijenosno računalo,  a  5. prosinca   je  u Kloštru Ivaniću  ukradeno osobno vozilo marke ‘Mercedes 190’, sive boje, registracijskih oznaka  ZG 2791 BD  koje je ostavljeno otključano s ključevima u  vozilu. Vozilo još uvijek nije pronađeno.