Tužni smo što nema Hrvata na SP-u zbog atmosfere

Autor:: Tin Jandrašek 6/10/2010 18:21

Veleposlanstvo Brazila spremno dočekuje početak Svjetskog prvenstva u JAR-u, a svoj odlazak u Afriku planiraju ako se njihova reprezentacija plasira u završnicu natjecanja.

– Gledat ćemo reprezentaciju Brazila iz Zagreba preko televizije. Za sada nismo organizirali nikakav odlazak na Svjetsko prvenstvo, no ako se plasiramo u finale sigurno idemo u Afriku – rekao je zamjenik veleposlanika Brazila Aurelio Avelino, za kojeg uopće nije upitno hoće li njegova reprezentacija voditi glavu riječ na prvenstvu.

Brazil je uvijek favorit

– Brazil je uvijek favorit. Očekujem njihovu prepoznatljivu dobru igru. Imamo odlične igrače i trenera, a iza nas stoji velika tradicija, jer ipak smo pet puta osvojili ovo prvenstvo – optimističan je bio Avelino koji žali što Hrvati ne odlaze u Afriku.

– Jako sam tužan što nema Hrvatske na SP-u, jer je atmosfera u Zagrebu odmah drugačija – završio je Aurelio Avelino koji je na kraju dodao kako su Hrvati i Brazilci zapravo vrlo slični, jer su oboje otvoreni i spontani, te kako je prava šteta što nas nema na Svjetskom prvenstvu.