Trideset godina rada DVD-a Leprovica

U Leprovici proslavljeno 30 godina DVD-a

11/22/2009 14:05

Piše: Nenad Haleuš Mali

– Gotovo da nema obitelji u Leprovici koja nema barem jednog člana u mjesnom dobrovoljnom vatrogasnom društvu – s ponosom je istaknuo predsjednik DVD-a Leprovica Slavek Doroda na svečanoj sjednici društva koja je održana povodom trideset godina njegovog rada, ali i isto toliko godina rada mjesne zajednice, odnosno današnjem mjesnog odbora Leprovica.

-.-Nenad Haleuš Mali-.-U Leprovici proslavljeno 30 godina rada DVD-aPremda su vatrogasci iz Leprovice punih pedeset godina radili u sklopu susjednog DVD-a Ostrna, prije trideset godina su se osamostalili i nabavili vlastitu opremu, izgradili garaže i kupili rabljeno vozilo marke TAM, proizvedeno 1955. godine, koje je danas postalo raritet i ponos DVD-a Leprovica. U međuvremenu je nabavljeno i novo vozilo, te je opremljenost dignuta na zavidnu razini, a prošle godine je i mjesni vatrogasni dom, izgrađen još 1949. godine, konačno uređen zahvaljujući obilnoj pomoći iz gradskog proračuna Dugog Sela, na čemu je Doroda zahvalio gradonačelniku Vladi Kruhaku.


Odlukom skupštine DVD-a Leprovica izabrano je doživotno počasno rukovodstvo društva. Za  doživotnog počasnog predsjednika na svečanoj je sjednici proglašen  Ivan Klepac, za počasnog tajnika Josip Robić, a za počasnog zapovjednika Branko Rustambeg.


Zlatnom plamenicom Hrvatske vatrogasne zajednice odlikovan je Josip Petolas. Srebrne medalje županijske zajednice dobili su Ivan Holik i Željko Muškon, a Zdenko Tečić srebrnu plamenicu.


Brončanim plamenicama odlukovani su Josip Papa, Ivan Petolas i Anita Doroda.


Predsjednik društva Slavko Doroda, koji je najavio da će s ovim mandatom završiti svoju predsjedničku karijeru, dobio je spomenicu za 40 godina rada u vatrogastvu, a spomenice za 30 godina primila su čak 22 člana DVD-a Leprovica.