Trener Dinama podupire akciju portala Zagrebancija

Autor: Boris Matijašević 12/5/2009 20:02

Današnja ‘presica’ u Maksimirskoj 128 na kojoj su bili trener Jurčić i glasnogovornik Kožulj bavila se prvenstveno sutrašnjim gostovanjem Dinama u Čakovcu, u posljednjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici.

No, Vaš reporter, pričekavši da ostali kolege ispucaju svoja pitanja vezana za sutrašnji ogled, prenio je treneru i glasnogovorniku zamisao i želju velikog broja dinamovih navijača uoči utakmice Eurolige protiv Timisoare 17. prosinca.

Kako se zbog poznatih razloga utakmica mora igrati pred praznim stadionom, navijači predlažu da se negdje u blizini stadiona postavi videozid. Uopće ne sumnjamo da bi takav potez privukao velik broj Dinamovih pristalica koji bi se potrudili da se njihovo navijanje čuje na praznom stadionu.

Naravno, niti trener niti glasnogovornik ne mogu donijeti takvu odluku, no široki osmijeh na Jurčićevom licu nakon što je čuo naš prijedlog pokazuje da bi i njemu i igračima bilo jako drago čuti navijačku podršku. Šteta što na ‘presici’ nije bilo Zdravka Mamića da i sam to čuje, no uopće ne sumnjamo da mu je to već preneseno.

U organizaciji takvog događaja treba napraviti nekoliko važnih stvari. Kao prvo, pažljivo pročitati Uefine papire da se vidi na kojoj udaljenosti od stadiona navijači smiju biti. Osim toga, događanje treba uredno prijaviti na policiji, a da ostale tehničke stvari ne nabrajamo. Sve u svemu, radi se o velikom ali izvedivom poslu, u kojem se trebaju udružiti svi oni koji vole Dinamo. Ono što raduje jest interes kolega iz drugih medja. Kolege iz ‘Sportskih novosti’, Radio Sljemena i Radio Cibone prenijeli su naše pitanje.